(Beta) – Glavni urednik ruske Nove gazete, dobitnik Nobelove nagrade za mir, Dmitrij Muratov odlučio je da proda medalju dobijenu uz tu nagradu na aukciji, kako bi dobijeni novac bio upućen ukrajinskim izbeglicama.

„Nova gazeta i ja smo odlučili da predamo Nobelobu medalju za mir 2021. godine u fond pomoći izbeglicama iz Ukrajine. Njih je više od deset miliona. Molim aukcijske kuće da se odazovu, kako bi izložili na prodaju tu nagradu poznatu celom svetu“, naveo je Muratov na sajtu tog medija.

Muratov i Nova gazeta su pozvali na hitnu obustavu vatre u Ukrajini, razmenu zarobljenika, vraćanje tela poginulih, davanje humanitarnih koridora i pomoći, i na brigu o izbeglicama.

Muratov je pozvao i na pomoć i podršku Novoj gazeti kao izdanju „koje se bavi istinskim novinarstvom“ u zemlji gde vlast „stalno želi nešto da zabrani“, dodajući da se njeni novinari ne boje da prenose istinu.

Komentar(1)

  1. Bobby
    23. marta 2022. 09:55

    Лепо је помоћи, поготово људима у невољи, у овом случају чак и неком другом (макар и формално) народу, док све време њихов председник издаје своју вилу у Италији, за 12.000 евра месечно, америчкој фирми. То се зове хуманост.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.