Ruska klizačica Kamila Valijeva moći će da nastavi takmičenje za Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odlučio da nije potrebna dodatna suspenzija zbog toga što je pala na doping testu. CAS je saopštio da bi odluka da se ruskoj klizačici zabrani da se ponovo takmiči mladoj sportstkinji napravila „nepopravljivu štetu.“

„Sportisti bi trebalo da imaju koristi zbog posebnih okolnosti, a ona je mlađa od 16 godina i smatra se zaštićenom osobom prema pravilniku Svetske antidoping agencije“, rekao je Matje Reb, predstavnik CAS-a, a prenosi BBC.

Petnaestogodišnja Valijeva je na testu urađenom 25. decembra prošle godine bila pozitivna. Ona je 8. februara privremeno suspendovana, ali ju je Ruska antidoping agencija (RUSADA) već sledeći dan ukinula tu odluku.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) podneo je žalbu pred organima CAS koji su danas odbacili taj zahtev. Valijeva će sada moći da se takmiči u utorak u individualnoj konkurenciji u umetničkom klizanju i glavna je favoritkinja za osvajanje zlata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.