Rusija: “Gori veliko skladište goriva blizu ukrajinske granice”

0
EPA-EFE/Maria Senovilla

(Beta-AFP) – Veliko skladište goriva u ruskom gradu Brnjasku blizu ukrajinske granice, gori, objavile su danas vlasti ne navodeći šta je uzrok požara. 

“Požar je izbio u skladištu goriva Transnjeft Bransk-Rublja u Brjansku”, navelo je Ministarstvo za vanredne situacije, prenele su ruske agencije.

Brjansk se nalazi oko 150 kilometara od granice sa Ukrajinom, i služi kao logistička baza za rusku vojnu ofanzivu u Ukrajini, prenosi Frans pres.

Rusko ministarstvo je dodalo da, prema prvim informacijama, nema žrtava, ne navodeći uzrok izbijanje požara.

Požar je počeo noćas oko 2.00 po lokalnom vremenu (1.00 po srednjoevropskom vremenu) u kvartu Fokinski u gradu Brjansku, navela je lokalna ispostava ministarstva za vanredne situacije dodajući da su spasioci i vatrogasci poslati na to mesto.

Ruska novinska agencija Interfaks je javila da je još jedno skladište goriva zapaljeno u istoj oblasti, ali ta informacija za sada nije mogla da bude potvrđena.

Moskva je više puta optužila ukrajinske snage da vrše udare na ruskom tlu, konkretno na selo u regionu Brjanska sredinom aprila.

Početkom aprila guverner regiona Belgorod, takođe na granici sa Ukrajinom, rekao je da iz ukrajinskih helikoptera pucano na skladište goriva.