Rumenige: “Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige i podržava reformu LŠ”

0

“Fudbalski klub Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige. Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu. Bajern podržava reformu Lige šampiona, jer verujemo da je to pravi korak za razvoj evropskog fudbala. Izmenjena preliminarna runda će doprineti stvaranju veće tenzije i emocionalnosti u takmičenju”, rekao je izvršni direktor Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige, nakon što je pre manje od 24 sata dvanaest klubova iz Španije, Engleske i Italije odlučilo da se odvoji od UEFA i osnuje zatvoreno takmičenje – Superligu Evrope.

Izvršni direktor Bajerna smatra i da stvaranje Superlige neće rešiti finansijske probleme evropskih klubova, koji su nastali zbog pandemije virusa korona.

“Ne verujem da će Superliga rešiti finansijske probleme evropskih klubova uzrokovane koronom. Štaviše, svi klubovi u Evropi bi treblo da sarađuju u solidarnosti kako bi se struktura potrošnje, što se konkretno odnosi na plate igrača i provizije koje uzmaju njihovi konsultanti, podesila u skladu sa prihodima, sa ciljem da evropski fudbal bude racionalniji”, rekao je Rumenige, preneo je Mozzart sport.

Podsetimo, Evropska fudbalska unija (UEFA) hitno je reagovala protiv Superlige, čije je osnivanje podiglo mnogo prašine na Starom kontinentu. UEFA je zvanično saopštila da će svim igračima koji budu učestvovali u novom takmičenju biti zabranjeno da učestvuju na evropskim i svetskim prvenstvima.