Ronaldo o “napornom” Romariju, iskradanju iz hotela i novoj generaciji: “Oni jedu i spavaju dobro, mi smo radili suprotno”

0
EPA-EFE/JOSE MENDEZ

Sa Ronaldom – onim brazilskim, a neki bi rekli i jedinim pravim – nikada nije dosadno. Nije bilo ni dok je uveseljavao publiku svojim potezima na obe strane Atlantika, a nije ni sada, kada svako njegovo pojavljivanje u medijima obeleži poneka anegdota iz igračkih dana.

Ovoga puta, “Fenomen” je bio gost emisije Bobo TV, čiji je voditelj njegov nekadašnji saigrač Kristijan “Bobo” Vijeri. Društvo su mu pravili bivši fudbaleri i saigrači Nikola Ventola, Antonio Kasano i Danijele Adani.

Prisećajući se svojih igračkih dana, Ronaldo je izjavio kako žali što nije više vremena proveo igrajući sa Vijerijem.

“Želeo sam da igram sa njim po svaku cenu. Nažalost, usled velikog broja povreda, nismo odigrali mnogo utakmica zajedno, što je prava šteta. Vijeri je došao u Inter samo da bismo mogli da igramo zajedno, a mogao je ode u bilo koji drugi klub”, rekao je Ronaldo.

Nekadašnji osvajač Zlatne lopte prisetio se i svojih dana u reprezentaciji Brazila, sa kojom je osvojio dva Svetska prvenstva, za vreme kojih je najveći utisak na njega ostavila još jedna zvezda svetskog fudbala – Romario.

“Najviše sam naučio od Romarija i Bebeta, koji su mi bili inspiracija, iako je Romario bio prilično naporan. Terao je mlade igrače da mu čiste kopačke i donose kafu”.

Konkurencija u tom brazilskom timu bila je nezapamćena, pa je čak i igrač Romarijovih kvaliteta mora se dovija kako bi obezbedio svoje mesto u ekipi.

“Za vreme jednog treninga pred Kopa Amerika 1997. godine, Romario mi je prišao i rekao da budem spreman za izlazak te večeri. Pripremio je merdevine kako bismo mogli da napustimo hotel neprimećeni, a sa druge strane nas je već čekao taksi. Vratili smo se u sobe u pet ujutru i ja sam bio isrcpeljen na jutarnjem treningu. Shvatio sam da je Romario to namerno uradio kako bi me izmorio i preuzeo moje mesto u prvoj postavi”, ispričao je Ronaldo.

Govoreći o najboljim fudbalerima današnjice, popularni “Zuba” je imao samo reči hvale.

“Mesi je neverovatan igrač sjajne tehnike koji želi da postigne gol na svakoj utakmici. Nejmar je takođe odličan igrač i nadam se da može da osvoji neki trofej sa Brazilom, iako je često bio kritikovan zbog svog privatnog života”.

Ono što je naročito pohvalio, bio je način na koji sadašnji fudbaleri vode svoj život van terena.

“Ova generacija fudbalera je mnogo bolja od naše kada se uzme u obzir njihovo ponašanje kada nisu na terenu. Oni se hrane zdravo i dugo spavaju. Mi smo sve radili obrnuto, da ne pominjem broj žena koje smo imali. Nekada žalim što nismo imali drugačiji mentalitet…”, dodao je Ronaldo.

Bivši napadač je nakon uspešne igračke karijere, čiji su dometi sputani brojnim povredama, postao vlasnik svog matičnog kluba Kruzeira, dok u španskom Valjadolidu obavlja funkciju predsednika.