Roma Company pomaže otvaranje Dramskog Studija Caca

  0
  Foto: Zlatan Belić

  Počeli radovi na adaptaciji Dramskog Studija Caca u okviru Pozorišta Puž

  Roma Company donirala je građevinski materijal iz svog prodajnog asortimana, neophodan za adaptiranje prostora Dramskog Studija Caca, koje Pozorište Puž planira da otvori kako bi zainteresovali omladinu od 17 i 18 godina, a ujedno ih uputili u lepotu glumačkog i pozorišnog života. U okviru Dramskog Studija Caca nalaziće se audio i video studio, koji će koristiti polaznicima da aktivno učestvuju u stvaranju radio drama, spotova i reklamnog materijala.

   „Mnogi nisu svesni da pozorište nisu samo gluma i režija, već scenografija, kostim, zvuk i ostali segmenti koji čine kreativni deo dramske umetnosti. Dramski Studio Caca neće biti klasična škola glume i režije, nego studio koji će na pravi način prići mladima, otkriti njihove skrivene talente i na taj način ih usmeriti da izaberu profesiju koja odgovora njihovom interesovanju. Zahvaljujemo se našem partneru Roma Company, koja nas podržava u ovom velikom projektu i u našim namerama da Pozorište Puž učinimo još lepšim mestom i atraktivnijim za sve naše posetioce,“ izjavio jeĐoko Bulajić, direktor Pozorišta Puž.

  Roma Company obezbedila je 2019. godine kompletan materijal za obnavljanje fasade Pozorišta Puž i organizovala oslikavanje crteža na fasadnom zidu na ulazu u pozorište, čime je uneta vedrina u dvorišni prostor između pozorišta i stambene zgrade.

   „Donacijom neophodnog materijala za adaptaciju materijala Dramskog Studija Caca, Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu. Učešćem u ovom velikom projektu, koje je pokrenulo Pozorište Puž, želimo da pokažemo našu posvećenosti pružimo podršku mladima i kulturi,“ izjavila jeJelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

  Profesionalno repertoarsko pozorište za decu osnovali su 1977. Slobodanka Caca Aleksić, upravnik i reditelj, i Branislav Milićević – Branko Kockica, glumac, kant-autor i dramski pisac. U početku Pozorište nije imalo svoju salu, već je predstave izvodilo u raznim salama i zato se tada zvalo Putno pozorištance “Puž”. Od februara 1988. Pozorište “Puž” se nalazi u sali, u ulici Radoslava Grujića 21.