“Roditelji su krpili kraj s krajem, prodali su stan da ulože u mene, a dođem ja, divljak i izlomim sve rekete…”

0
Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

“Verovali ili ne, svoj prvi reket razbio sam prvi put kad me otac poveo sa sobom na tenis na Firule. Verovatno sam mu bio dosadan pa me poterao da idem lupati o zid. Dao mi je reket, a ja sam se za pola sata vratio s razbijenim reketom. Valjda sam video nekoga kako razbija reket na terenu pa sam ga išao kopirati. Odmah sam stekao ljubav prema razbijanju reketa i ta ljubav se na žalost mojih roditelja nastavila. Oni su krpili kraj s krajem, prodali su stan da ulože u moju karijeru, a onda dođem ja, divljak, i satarem rekete. Majka i otac posudili su novi reket za mene i kupili još jedan novi, a ja sam razbio oba. Nije im bilo lako. Svašta su prošli sa mnom, ali nekako im se na kraju isplatilo sve to”, ispričao je Goran Ivanišević, legendarni teniser, danas trener Novaka Đokovića, u razgovoru za Večernji list.

Može se reći da je “sličnu ljubav” gajio i njegov idol Džon Mekinro, ali Goran kaže da je američki teniser radio to puno pametnije od njega.

“On je bio taktički pametno lud, a ja sam bio ludo lud”, rekao je uz smeh.

Recimo, Mekinrou se nikada nije dogodilo da mora da preda meč jer je razbio sve rekete koje je imao.

Luda epizoda, jedna u nizu koja je obeležila Goranovu karijeru, dogodila se u 2. kolu Samsung Opena u engleskom Brajtonu.

“To se nikome nikad nije dogodilo. Dobro se sećam tog meča protiv Južnokorejca jer je odlučivao hoću li ući u glavni žreb Australijen Opena. Nakon jedno 763. brejk lopte znam da imam još jedan reket i mislim se hoću li ići u glavni žreb. Gledam taj reket i – kada sam ga zavitlao…”