Ristić: “Srbi sa KiM-a sklanjaju porodice na sigurno, atmosferi straha doprinose srpski zvaničnici”

0
EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

(Beta) – Predsednik pokreta Otadžbina Slaviša Ristić izjavio je da se sve više srpskih porodica odlučuje na odlazak sa Kosova i Metohije, a veliki broj njih sklanja svoju decu privremeno “na sigurno, u užem delu Srbije”.

“Bezbednost Srba na Severu Kosova i Metohije čimi mi se da je najugroženija računajući period od 2000. godine do danas. Ona je pre svega ugrožena poslednjim akcijama (kosovskog premijera) Aljbina Kurtija i njegovih specijalnih policijskih jedinica”, rekao je Ristić.

Ristić, koji je i poslanik u Skupštini Srbije iz poslaničke grupe Ujedinjeni, rekao je da i pored toga što je Priština formalno odložila početak primene “takozvanih recipročnih mera”, specijalne policijske jedinice Rosu svakodnevno, kako se izrazio “vršljaju po teritoriji severnih opština zastrašujući stanovništvo”.

“Neverovatno i apsurdno, ali toj atmosferi straha i panike u mnogim slučajevima  doprinose i izjave pojedinih predstavnika srpskih vlasti kako ‘Oluja’ na Severu samo što nije započela, a građanima se ne daju nikakva zvanična uputstva i preporuke kako da se ponašaju. O nekim tabloidnim režimskim medijima da ne i govorim… Njihovi naslovi, nažalost, imaju  veći efekat u etničkom čišćenju Srba od samih vlasti u Prištini”, rekao je Ristić.