“Ringe ringe Raja, doš’o čika Paja” znam zahvaljujući mom dedi Petru: Francuska predstavnica na Evroviziji o srpskim korenima

0

Barbara Pravi (28), predstavnica Francuske na ovogodišnjoj Evroviziji, otkrila je do sada nepoznate detalje o svom dedi Petru Pjeviću, po kome ima srpsko poreklo.

Barbara je ispričala da uz sebe stalno nosi jedan komad hartije. Na njemu njen deda Petar Pjević detaljno, preko cele stranice, pisano rukom, objašnjava poreklo porodičnog prezimena, “da se uvek seća šta joj je sudbina namenila”.

“Ah, moj deda Petar! Mnogo ga volim. Svi ga zovemo deda. Mnogo mi znači”, rekla je Barbara Pravi u intervjuu za “Novosti”.

Na pitanje da li ju je naučio da peva nešto na srpskom, odgovorila je:

“Naravno! Upamtila sam pesmicu “Ringe ringe Raja, doš’o čika Paja”. Stalno sam je pevala kad sam bila mala, zahvaljujući mom dedi. On je iz Beograda, a u Francuskoj se, posle, rodio moj tata Mark. Mama je iz Irana. Tata je profesor etike, a mama inspektorka nacionalnog obrazovanja.

Međutim, Barbara ne govori srpski jezik.

“Nažalost, ne. Osim reči dečje pesme koju me je naučio deda, znam još da kažem i “hvala”! Ali, volela bih da naučim”, istakla je pevačica.

Kako navodi, Srbiju je posetila jednom.

“Samo jednom, kada sam imala 12 godina. Ne sećam se najbolje, davno je bilo. Išli smo kolima s juga Francuske i bila je to prava avantura. Ali, volela bih mnogo da ponovo odem. Nameravam da posetim Srbiju čim se otvore granice posle pandemije”, kaže Barbara.

Barbara Pravi je, podsetimo, na ovogodišnjoj Evroviziji osvojila drugo mesto. Pobedila je Italija, a Srbija je takmičenje završila na 15. mestu.