Republička izborna komisija je na sednici održanoj u utorak uveče uvažila žalbu i poništila prethodno doneto rešenje da se odbaci lista Grupe građana „Pokret Levijatan – Živim za Srbiju“, objavio je Cesid na Tviteru. Nešto kasnije, na sednici je i proglašena 21. po redu izborna lista – „Pokret Levijatan – Živim za Srbiju“.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimirijević kazao je na sednici da je ta Grupa građana predala 10.847 pravno valjanih overenih potpisa uz listu.

Republička izborna komisija usvojila je ranije istog dana prigovor Grupe graana i poništila rešenje o odbijanju njihove izborne liste „Pokret Levijatan-živim za Srbiju“, nakon što je tu listu odbila zbog sumnje pojedinih članova RIK-a da je taj pokret sam prikupio potpise.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta je u obrazloženju odluke sa sednice na kojoj je odbijena lista „Levijatana“, a koja je trajala do nedelje kasno u noć, rekla da ta grupa građana za mesec i po dana nije uspela da sakupi 10.000 potpisa, ali da je za dva dana sakupila 4.000 potpisa podrške.

Međutim, na sednici održanoj u utorak uveče, RIK je prihvatio prigovor Levijatana i poništio prethodno rešenje o odbacivanju liste.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-438-od-4-juna/

Komentar(1)

  1. Александар Петровић
    10. juna 2020. 00:27

    Честитам!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.