RIK odbio da proglasi izbornu listu “Pokret Levijatan – živim za Srbiju”: “Nisu mogli da skupe 10.000 za mesec i po dana, ali su za 48 sati prikupili oko 4.000…”

1
Foto: Profimedia

RIK je na sednici koja je održana u 1.40 sati posle ponoći doneo odluku da se odbija proglašenje izborne liste Grupe građana “Pokret Levijatan-živim za Srbiju” za parlamentane izbore 21. juna.

Ova izborna lista je dostavila 3.930 pravno valjanih izjava, dok je od nje zaključkom RIK-a od 6. juna bilo traženo da treba da dostavi još najmanje 3.085 pravno valjanih izjava koje podržavaju ovu listu, ali su članovi RIK-a izrazili sumnji da je taj pokret sam prikupio potpise.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta je u obrazloženju rekla da ta grupa građana za mesec i po dana nije uspela da sakupi 10.000 potpisa, ali da je za dva dana sakupila 4.000 potpisa podrške dodajući da je Grupa građana “Pokret Levijatan – živim za Srbiju” za 48 sati “prikupila toliko potpisa da je formalno ispunila uslov, ali da mi svi znamo da to nije tako” zbog čega je najavila da neće glasati za proglašenje ove izborne liste.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Prekodrnska sunarodnica izrece:
    svi mi znamo da nije tako….i sikter.
    Nema dokaza ali svi mi znamo. Koji ce nam ….. zakoni

Comments are closed.