Na početku svoje karijere Ridli Skot nije imao potpunu kontrolu nad svojim projektima.

U intervjuu za Vanity Fair, reditelj Gladijatora Ridli Skot otkrio je da još uvek žali što nije imao priliku da režira nastavke svojih filmova „Alien“ i „Blade Runner“.

Ovi naučnofantastični filmovi nastali su na početku njegove rediteljske karijere, kada nije imao potpunu kontrolu nad svojim projektima.

Skot je 80-ih odbio da radi na nastavcima „Alien-a“, a pošto je studio želeo da pravi nastavak“, Džejms Kameron je preuzeo prvi projekat, dok je Dejvid Finčer radio na drugom.

Kameronov „Alien 2“ objavljen je 1986. i bio je komercijalni i kritičarskii hit, dok je Finčerov „Alien 3“, iz 1992. godine, bio finansijski uspešan, ali je podelio kritičare.

Tokom 2010-ih, višestruko nagrađivani reditelj je dobio priliku da režira nastavak „Blade Runner-a“, ali je tada odlučio da se fokusira na film „Alien: Covenant“, odluku zbog koje je kasnije zažalio. Nastavak „Blade Runner-a“ preuzeo je Denis Vilnev, koji je iza sebe imao hit „Arrival“.

Nastavci ga na početku karijere nisu zanimali

„Bio sam spor na početku karijere. Mislim, trebalo je da režiram nastavke „Alien-a“ i „Blade Runner-a“. S godinama se menjaš. U to vreme nisam želeo da prolazim kroz sve to ponovo. Džejms Kameron je uzeo Alien-a, a zatim i Dejvid Finčer, zažalio sam što nisam radio na Blade Runner-u 2049″, iako je Denis Vilnev uradio dobar posao“, priseća se reditelj, piše „Screen Rant“.

Skot je kreator obe franšize.

„Većina holivudskih reditelja, koji su na mom nivou, ne puštaju takve stvari. Ali „Alien“ je bio moj drugi film, tako da nisam imao mnogo izbora. „Blade Runner“ je bio treći. Nisam imao izbora jer sam imao vrlo stroge partnere. Niko mi nije rekao ništa“, rekao je Skot.

Uprkos činjenici da nije uspeo da snimi nastavak „Alien-a“ i „Blade Runner-a“, Skot je 2018. dobio priliku da snimi nastavak „Gladijatora“, jednog od najuspešnijih filmova u njegovoj karijeri.

„Gladijator 2“ počeo je da se snima prošle godine, a pre nekoliko dana objavljene su prve fotografije sa seta na kojima su glumci: Pol Meskal, Pedro Paskal, Koni Nilsen, Denzel Vašington i Džozef Kvin. Skotov najnoviji film biće premijerno prikazan u novembru ove godine, prenosi N1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.