Glumac Ričard Gir nedavno je posetio migrante na brodu kojem je bilo uskraćeno da uplovi u Italiju, nakon čega mu je italijanski ministar Mateo Salvini poručio da migrante povede u Holivud.

Gir u intervjuu za italijansku štampu rekao da bi Salvini promenio mišljenje kada bi se popeo na brod „Open Arms“ i poslušao priče migranata.

Kada bi Salvini, naveo je glumac, proveo vreme sa migrantima, poslušao njihove priče, porodične drame, promenio bi pogled na to pitanje.

„On od humanitarne krize pravi političko pitanje, ali to je loša politika“, kazao je Gir, a prenosi Korijere dela sera.

„Ministar unutrašnjih poslova Italije ima isti mentalitet kao predsednik SAD Donald Tramp. Zapravo, Salvinija zovem beba-Tramp. Na isti radikalni način koristi neznanje, unose mržnju i strah. Trampa moramo zaustaviti“, kazao je Gir.

Gir je rekao da je, prema istraživanjima, 60 odsto Amerikanaca protiv Trampa.  

Glumac je, govoreći o odnosu prema migrantima, rekao i da postoje dve Italije.

„Italijani imaju veliko srce. Ali s druge strane, nešto se promenilo poslednjih godina, ne samo u Italiji već i u Mađarskoj, Poljskoj, Velikoj Britaniji i naravno SAD. Lideri manipulišu masama ističući tamnu stranu drame naše današnjice. Ali to je izazov, koji možemo da pobedimo. To nije kraj naših demokratija“, rekao je.

Govoreći o kapetanici Karoli Rakete koja je u Italiji bila i privedena jer je uprkos zabrani uplovila u italijansku luku brodom sa migrantima, on je kazao da svakoga ko pokušava da spasi ljudske živote smatra „herojem i anđelom“.

Komentar(1)

  1. Marcco
    20. avgusta 2019. 16:47

    Jedine države koje duguju emigrantima i milionima jadnicima koji su ostali gde jesu su a. SAD , b. Velika Britanija, c. Francuska i d. Nemačka. Prve dve, zato što su izazvali ratove i bedu po tim državama u ime "demokratije" a druge dve, zato što se ne zna koja se SAD-u dublje uvlaćila u debelo crevo u vreme tih ratova.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.