(Beta-AP) – Ribarski brod potonuo je tokom oluje na Novom Zelandu, a jedna osoba se još vodi kao nestala dok je četvoro ljudi izgubilo život.

U brodu je bilo deset osoba od kojih je helikopterom pet spaseno iz mora, četiri tela su pronađena, a spasioci danas nastavljaju da tragaju za još jednom nestalom osobom, rekao je portparol novozelandskog Koordinacionog tela za spasavanje Nik Bert.

Brod dug 17 metara upao je u teškoće i aktivirao je svetlo za hitne situacije sinoć u 20 časova po lokalnom vremenu kod severne obale Novog Zelanda. Helikopter je stigao prvi na mesto brodoloma oko 22.40, rekao Bert.

Po njegovim rečima vreme je jako otežalo dolazak letelice, bili su opasni uslovi za letenje, grmljavina i jaki udari vetra i tek su stigli na mesto nesreće oko 23.40, a potvrđeno je da je brod potonuo u 2.30 ujutro.

Vremenski uslovi za potragu su povoljniji danas, a koordiniše ih patrolni brod mornarice, helikopteri i kopneno osoblje na obali.

Petoro spasenih helikopterom su primljeni na kratko u bolnicu i kasnije su otpušteni.

U brodu su bili kapetan, jedan član posade i osam putnika iz Oklenda. Kapetan je među preživelima, naveli su mediji, dok niko više nije identifikovan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.