Ribari doneli virus na Novi Zeland, a bili negativni pre nego što su ušli u avion…

1
Foto: Profimedia

(Beta-AP) –  Zdravstvene vlasti saopštile su danas da je 11 ribara koji su stigli na Novi Zeland iznajmljenim avionima zaraženi koronavirusom i da se ispituje još 14 slučajeva.

Nije navedeno odakle su stigli zaraženi ribari, iako je poslednjih dana na Novi Zeland pristiglo nekoliko aviona iz Rusije i Ukrajine sa radnicima koji bi trebalo da budu članovi posada ribarskih brodova jer među lokalnim stanovništom nije bilo zainteresovanih za taj posao.

Vest bi mogla da ugrozi napore Novog Zelanda da ponovo pokrene ribolov, važnu privrednu granu za tu zemlju. Članovi posade nalaze se u karantinu u hotelu u Krajstčerču od kada su stigli, a tokom rutinskih pregleda utvrđeno je da su pozitivni na test na koronavirus, naveli su zvaničnici. 

Izvršni direktor Seafood Novog Zelanda, Džeremi Helson rekao je da su svi muškarci bili negativni pre nego što su poleteli na Novi Zeland.

“Dok čekamo da vidimo koliko zaraženih ima, činjenica da su svi otkriveni u karantinu pokazuje da sistem dobro funkcioniše”, rekao je Helson.

Novi Zeland je uspeo da zaustavi širenje virusa.

1 KOMENTAR

  1. Да су долетели у Србију, нико ништа не би констатовао.

Comments are closed.