(Beta) – Rusija ne sme „samo da pokušava od Srbije da napravi svoju ispostavu u Evropi, već treba i da joj pomogne da postane nezavisni centar snage u regionu“, ističe RIA Novosti u komentaru povodom otkazane posete ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Beogradu.

U komentaru pod nazivom „Balkan- novi front rata sa Rusijom“, agencija ukazuje da EU još uvek ne može da ubrza integraciju regiona jer tu, sada, ima mnogo problema zbog prekida odnosa sa Moskvom.

Dodaje se da je još važnije raspoloženje u samoj Evropskoj uniji, gde stanovništvo „ne gori od želje“ da primi „još jednu porciju Balkanaca“, koji imaju međusobne sporove.

U toj situaciji, kako piše u komentaru, Rusija „ne sme samo da pokušava da od Srbije napravi svoju ispostavu u Evropi – potrebno je da joj pomogne“ da postane stažan nezavisni centar regiona.

„Da, relativni centar snage, ali onaj koji bi mogao da traje sve dok globalne promene ne dovedu do novog rasporeda snaga i u Evropi i na globalnoj sceni uopšte. Tokom tri veka naših aktivnih odnosa sa Srbima, zajedno i odvojeno smo doživeli toliko previranja da nema razloga da ne verujemo: i iz trenutne krize ćemo izaći časno — i jači nego što smo ušli u nju“, ocenjuje RIA Novosti.

„A da će i Lavrov i Putin stići u Beograd, nema sumnje“, zaključuje se u komentaru.

https://www.nstore.rs/product/citalacki-raj-godisnja-pretplata-na-digitalno-izdanje-nedeljnika-2000-knjiga/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.