U Srbiji će danas i narednih dana biti vrlo toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni.

Kako se navodi u saopštenju RHMZ Samo će u četvrtak i petak na severu i zapadu zemlje uz više oblačnosti biti malo prijatnije.

Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Danas će se jutarnja temperatura u Srbiji kretati od 13 do 22 stepena, dok će najviša dnevna biti od 33 do 36 stepeni, saopštio je RHMZ.

I u Beogradu sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak krajem dana, tokom noći i u petak ujutru ponegde na severu i zapadu Srbije, a u petak posle podne mogući su samo u brdsko-planinskim predelima.

Za sredu i četvrtak je na teritoriji cele Srbije na snazi narandžasti meteo-alarm koji označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe, navodi se na sajtu RHMZ.

Meteorolog Nedeljko Todorović je rekao za RTS da je pred nama najtopliji deo leta. Dodaje da bi u poslednjim danima pred osveženje koje dolazi 14. ili 15. avgusta temperatura u nekim mestima mogla da dostigne i 38 stepeni, pre svega na jugu Srbije.

Todorović navodi i da je slab dašak vetra i da zbog toga neće biti ublažena sparina.  

Kada je o izgledima vremena do kraja avgusta reč, Todorović je rekao da se očekuje da će u periodu od 14. do 20. avgusta temperature biti između 28 i 32 stepena uz ređu pojavu pljuskova. 

Nakon 20. avgusta opet se očekuje blagi porast temperature.  

Zbog visokih temepratura u Beogradu će biti postavljene cisterne sa vodom na najprometnijim mestima.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.