“Rezultate nećemo objaviti na dan izbora, budite strpljivi”: Pensilvanija čeka glasove vojnika

0
Foto: Profimedia

Građani SAD na predsedničkim izborima biraju između aktuelnog šefa države, republikanca Donalda Trampa i kandidata demokrata Džozefa Bajdena, a jedna od ključnih država koja može odlučiti novog stanara Bele kuće je Pensilvanija, prenosi CNN.

Ipak, u toj saveznoj državi glasovi će se zbrojiti nešto kasnije nego u drugim, a na to je podsetila i državna sekretarka Pensilvanije Keti Bukvar.

“Budite strpljivi i ako brojanje glasova ne bude završeno na izborni dan”, poručila je Bukvar.

“Brojanje glasova nikada nije završeno na dan izbora i ako obustavimo glasanje odmah nakon izbornog dana obespravićemo sve one vojnike – muškarce i žene – koji služe ovoj zemlji, a čiji će glasački listići pristići sedam dana nakon izbora”, dodala je državna sekretarka.

Ona je istakla da veruje kako niko ne želi da vojnike i osobe koje su u inostranstvu liši prava glasa, “baš kao ni milioni glasača u Pensilvaniji koji su već iskoristili svoje glasačko pravo”.

“Mi smo, zapravo, jedini koji bismo mogli da proglasimo rezultate nakon izbornog dana, ali budite strpljivi”, zaključila je državna sekretarka Pensilvanije.