Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da je po preliminarnim podacima, uspeh polaganja ispita u junu i julu na većini fakulteta u Srbiji bio skoro isti kao u istom periodu prošle godine.

Gostujući na Radio televiziji Srbije, ona je rekla da će se zbog epidemije koronavirusa, teorijski deo nastave u novoj akademskoj godini izvoditi onlajn a praktični deo na fakultetima. 

„Ništa se ne menja kako je bilo od maja, juna. Fakulteti su se logistički pripremili kako da studenti borave u njima na najbezbedniji način, od obaveznog nošenja maski, dezo-barijera i sredstava za dezinfekciju ruku do pravila da u prostorima za polaganje ispita može da bude jedan student na četiri kvadrata“, navela je rektorka. 

Najavila je i da će biti razmotrena mogućnosti da se diplomira „sa malim zakašnjenjem“ ali i dodala da je to „predmet dogovora“.

„Verujem da će sve da se razjasni na sednici Senata Univerziteta koja će biti održana 9. septembra“, rekla je rektorka.

Komentarišući zahteve studenata za smanjenje školarine za 30 odsto u narednoj akademskoj godini, ona je rekla da će Senat Univerziteta razmotriti mogućnosti za to ali i dodala da „negde neko mora da plati uslugu visokog obrazovanja“.

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.