Džo Bajden je trebalo da pomiluje Donalda Trampa po svim federalnim krivičnim optužbama, u trenutku kada su objavljene“, rekao je senator Jute i bivši republikanski predsednički kandidat Mit Romni.

Dodao je, da bi, „da je bio na Bajdenovom mestu, kada je ministarstvo pravde podiglo optužnice, odmah dao pomilovanje bivšem američkom presedniku“.

„Zašto? Pa, zato što bi predsednika Bajdena, učinilo velikim čovekom to da je pomilovao malog. Drugo, proces neće biti rešen pre izbora. A, iskreno, zemlja ne želi da prolazi kroz krivično gonjenje bivšeg predsednika.“

Tramp je pretpostavljeni republikanski predsednički kandidat, uprkos 88 krivičnih prijava koje su protiv njega pokrenute. Četrdeset četiri su federalne – četiri u vezi sa ometanjem izbora i 40 u vezi sa zadržavanjem poverljivih informacija. Nijedan slučaj nije stigao do suda, prenosi Gardijan.

Trideset četiri tužbe vode se o Trampovoj isplati zvezdi filmova za odrasle, koja je izvršena u vreme izbora 2016. godine, o slučaju izbornog ometanja koji se sada protiv bivšeg predsednika vodi u Njujorku, a 10 se tiče subverzije izbora u Džordžiji.

Tramp je takođe dobio novčane kazne u iznosu od više milijardi dolara po građanskim tužbama, a koje su u vezi sa njegovom poslovnom praksom i tužbom za klevetu.

Romni je za MSNBC rekao da veruje da je američki narod već shvatio da je predsednik Tramp imao neprikladnu aferu sa porno zvezdom. Isto tako, dodao je, američki narod zna i to da je bivši predsednik nepažljivo rukovao poverljivim dokumentima.

„Znaju oni i to da je lagao o izborima 2020. Ali, te stvari ne mogu promeniti njihov stav i uverenja“, dodao je Romni.

Ankete pokazuju da Tramp vodi u državama koje su ključne za izbor predsednika.

Autor Gabrijel Debenedeti piše da je Romni 2020. godine pozvao Bajdena da se kandiduje protiv Trampa. A sam Romni je za MSNBC rekao da mu se sviđa Bajden, za kojeg smatra da je „sposoban“, uprkos široko rasprostranjenim tvrdnjama da je s obzirom na godine prestar da bi obavljao tako važnu funkciju.

Ali na pitanje za koga bi glasao, Romni nije rekao „za Bajdena“. Sredovečni belac sa tamnosedom kosom začešljanom unazad, ogradio se i od nagađanja da će glasati za Trampa.

„Ovo nije nikakva najava ili predznak. Neću glasati za Trampa. To sam jasno rekao. Znam, za neke ljude karakter nije pitanje broj jedan. Ali za mene jeste“, dodao je Romni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.