Američki predsednik Donald Tramp pozvao je na formiranje više i pravednijih društvenih medijskih kompanija kao odgovor na diskriminaciju, koju, kako je rekao, kao republikanac oseća iz kompanije Tviter.

On je, takođe, pozdravio učešće američkih poslanika, koji su pozvali izvršne vlasti iz nekoliko tehnoloških kompanija da svedoče u vezi sa raznim skandalima.

„Ne čudi što Kongres želi da učestvuje – i treba“, napisao je on na Twitteru.

Tramp ima jedan od najpraćenijih naloga na Tviteru, sa gotovo 60 miliona pratilaca, ali je on više puta kritikovao tu kompaniju i njene konkurente u društvenim medijima za ono što je nazvao pristrasnost protiv konzervativaca.

On je optužio Tviter i druge tehnološke kompanije da ograničavaju vidljivost istaknutih republikanaca u SAD, ali nije dostavio dokaze koji bi potkrepili tu tvrdnju.

Kompanija Tviter je saopštila da je posvećena slobodi izražavanja i redukovanja slučajne pristrasnosti u njenim algoritmima.

Izvršni direktor kompanije Twitter Džek Dorsi takođe je rekao da nema statistički značajne razlike između učestalosti gledanja tvitova demokrata i republikanaca.

Dorsi i Tramp sastali su se u Beloj kući.

„Sjajan sastanak ovog popodneva u Beloj Kući sa Džekom iz Tvitera. Razgovarali smo o puno tema o njihovoj platformi i o svetu društvenih mreža uopšte. Radujem se nastavku otvorenog dijaloga“, poručio je američki predsednik na Tviteru.


Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.