“Republici Srpskoj nije ostavljen izbor, nemojte se čuditi sledećim koracima. Mi ne snosimo odgovornost…”

4
Printscreen/YouTube/N1

(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da predstavnici medjunarodne zajednice imaju još malo vremena da ponište odluku visokog predstavnika o zabrani negiranja genocida, navodeći da u suprotnom, Republici Srpskoj nije ostavljen nikakav izbor i da niko “ne treba da se kasnije čudi koracima koje će preduzeti”.

“Republici Srpskoj nije ostavljen izbor i neka se niko kasnije ne čudi koracima koje ćemo preduzeti. Mi za ovu situaciju ne snosimo nikakvu odgovornost niti smo preduzeli bilo kakvu akciju u pravcu destabilizacije BiH”, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je dodao da “sve što se dešava i što se može desiti biće reakcija”.

“Mi kao narod i kao Republika Srpska moramo reći da je ovo poslednja linija odbrane našeg dostojanstva”, naglasio je Dodik.

On je dalje naveo da je pokretanje peticije protiv nametanja zakona “vid protesta protiv anticivilizacijske odluke Valentina Incka i njegov lični čin otpora prema jednoj takvoj odluci”.

Srpski član Predsedništva je kazao da je peticiju potpisao “slobodno i s punom svešću o važnosti teme i trenutka”, kao i da svima prepušta da slobodno odluče hoće li se svojim potpisom pridružiti njemu.

“Isto tako želim da podržim sve pojedince i organizacije koji će na bilo koji način pružiti otpor i dići glas protiv jednog tako nakaradnog akta na koji nije imao pravo ni izabrani, a kamoli neizabrani autoritet”, naveo je on.

Dodik je naglasio da odgovornost za novonastalu situaciju snose i oni koji bi da se operu od Inckovog akta, “ako nisu učestvovali u Inckovoj ujdurmi, nisu je sprečili, a znali su za nju”.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko u petak je nametnuo dopune Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje gonocida, a oni koji to čine mogu biti kažnjeni i do pet godina zatvora.

4 KOMENTARA

  1. Da budem iskren nevolim Dodika. Onako glupav bez manira … nebi trebalo da prestavlja jedan narod.
    Ali … kakav god on bio on je predstavnik naroda i u ovoj situaciji ga podrzavam iako ga nevolim.
    Neka neko argumentovano kaze sta je pogresno u njegovom stavu oko Inckove odluke.

  2. Невероватно је како се српска јавност понаша незаинтересовано на законско наметање неких мантри и наметнутих, назови, истина. Кo мене, бре, може да натера да ја мислим и причам шта други кажу. Имам своју галву и ако не могу да причам шта мислим не треба ми глава, одсеците је одмах. Шта је са Грајфовим извештајем? Хоћемо ли и њима да одсечемо главe, јер по њима геноцида у Сребреници није било. Зашто српски медији не пишу о Грајфовом извештају?

  3. Na aerodrom Krk sletio spec.avion sa američkim specijalcima 180 ljudi ,valjda idu u posjetu Dodigu !

  4. Kako je ovaj čovek glu a i iznad svega bezobrazan. Tošto na silu vuče sunarodnike sa sobom u provaliju i laže ih besomučnoa zaboravlja šta je radio i pričao pre deceniju ipo?!
    Tako su sloba i mira. Na kraju je tužna sudbina budala. Neka mu…

Comments are closed.