Rektorka Univerziteta u Beogradu potvrdila da su dobili odluku suda o diplomi Siniše Malog

1
Printscreen/YouTube/Radio Slobodna Evropa

(Beta) – Rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) Ivanka Popović potvrdila je da je na taj Univerzitet danas stigla odluka Upravnog suda, kojom je usvojena tužba ministra finansija Siniše Malog protiv Odbora za profesionalnu etiku UB i koja je vraća na ponovno odlučivanje.

“Pažljivo ćemo razmotriti presudu i odgovoriti u skladu sa važećim propisima”, rekla je Popović za “Danas”.

Ona je u saopštenju, koje je objavljeno na sajtu UB, navela da je na današnjoj sednici o toj presudi obavešten Prošireni rektorski kolegijum UB, koji okuplja dekane fakulteta, direktora instituta i predsednike veća grupacija Univerziteta.

“Univerzitet u Beogradu potvrđuje da mu je dostavljena presuda Upravnog suda i da će sve naredne korake, kao i do sada, preduzimati u skladu sa zakonom i poštujući propise Republike Srbije i pravne akte koje su usvojili njegovi organi”, navodi se u saopštenju.

Upravni sud poništio je danas odluku Senata Univerziteta u Beogradu kojom je ministru finansija Siniši Malom poništena diploma doktora nauka, nakon što je Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu zaključio da je njegova doktorska disertacija plagijat, preneo je ranije beogradski list “Danas”.

1 KOMENTAR

  1. Kriminalci i lopovi na vlasti strogo kontrolisu sve ostale kriminalce i lopove u Srbiji. To se zove “Demokratija”.

Comments are closed.