Rektorka Ivanka Popović: Ubrzati proceduru o doktoratu Siniše Malog, studente treba podržati tamo gde je to moguće

0
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović poručila je da će sve nadležne službe Univerziteta učiniti sve kako bi se ubrzale procedure o odlučivanju o osporenom doktoratu ministra finansija Siniše Malog, preneo je N1.

Popović je posle zajedničke sednice Senata Saveta univerziteta i Studentskog parlamenta podsetila da, posle odluke komisije Fakulteta organizacionih nauka, Etički dobor Univerziteta ima zakonski rok do 120 dana, ali je poručila da je u ovom trenutku zbog osetljivosti situacije izuzetno važno da se taj rok ubrza.

Rektorka je rekla da će se “strpljivo i istrajno” pregovarati sa studentima koji blokiraju Rektorat.

Oni moraju da izađu iz Rektorata, ali ne kao poraženi, već kao grupa koja će imati osećaj da je ostvarila barem deo svojih zahteva, rekla je Popović novinarima posle sednice Senata Saveta univerziteta i Studentskog parlamenta koja je zbog blokade Rektorata održana na Građevinskom fakultetu.

“Pregovori, pregovori, pregovori”, to je naša strategija istakla je rektorka i dodala da veruje u to da studenti koji blokiraju iskreno veruju u to što rade i da su zbog toga pregovori izuzetno osetljivi i pipavi.

“Naše su namere jasne, mi želimo da podržimo studente tamo gde je to moguće, a ima i stvari gde ne možemo da ih podržimo”, rekla je rektorka.