Rektor Univerziteta u Beogradu: “Doktoratom Malog ćemo se opet baviti jedino ako nas sud na to natera…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić poručio je danas da su članovi Senata jednoglasno doneli odluku o poništavanju doktorata ministra Siniše Malog i da se tim slučajem “neće više baviti”.

„Time ćemo se baviti ponovo jedino ukoliko nas sudsko rešenje na to natera“, rekao je Đokić nakon sednice Senata Univerziteta, a prenosi N1.

Pojasnio je da se Senat slučajem doktorata ministra finansija ne bi ni bavio da se Mali nije žalio Upravnom sudu na prethodnu odluku.

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je jednoglasno na današnjoj sednici odluku o dodeljivanju doktorata ministru finansija Siniši Malom.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu potvrdio je ranije u drugostepenom postupku rešenje tadašnjeg dekana Fakulteta organizacionih nauka Milije Suknovića, koji je ministru finansija Siniši Malom izrekao meru javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorske disertacije.

Senat je već 12. decembra 2019. godine poništio diplomu o doktoratu Siniše Malog, ali tu odluku iz proceduralnih razloga poništio je Upravni sud.