Indija je produžila gotovo dvomesečnu zabranu kretanja za još dve nedelje, pošto je registrovano blizu 5.000 novozarženih koronavirusom.

Vlasti su međutim navele da će ograničenja biti ublažena u oblastima s niskim rizikom od širenja zaraze, radi podsticanja ekonomske aktivosti.

I dalje neće biti ni domaćih ni međunarodnih letova, dok će metroi, škole, fakulteti, hoteli i restorani ostati zatvoreni širom zemlje, objavile su danas vlasti.

Veliki gradovi Nju Delhi, Mumbaj, Čenaj i još neki i dalje se bore da stave pod kontrolu zarazu epidemiju koronavirusa.

Ministarstvo zdravlja Indije saopštilo je danas da je u zemlji zabeležen rekordni skok broja zaraženih na dnevnom nivou, sa gotovo 5.000 novoobolelih u prethodna 24 časa.

Broj do sada zaraženih osoba u Indiji povećan je na više od 90.000, od kojih je preminulo gotovo 3.000. Indija je od juče pandemijom najteže pogođena azijska zemlja, pošto je pretekla Kinu, iz koje se novi koronavirus raširio po svetu.

Kada je zabrana kretanja uvedena 25. marta, Indija je prema zvaničnim podacima imala manje od 500 potvrđenih slučajeva zaraze i devet smrtnih slučajeva od bolesti kovid-19.

Vlada je 4. maja ublažila oštra ograničenja uvedena radi suzbijanja koronavirusa, dozvolivši otvaranje malih prodavnica u naseljima, obnovu proizvodnje u fabrikama i poljoprivrednih aktivnosti u ruralnim oblastima.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-435-od-14-maja/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.