“Rekli su nam da postoji mogućnost da sutra krenemo, jer su u toku neki pregovori sa Grčkom…”: Razočarani turisti ostali na terminalu, nisu ni ušli u autobus…

1
Profimedia

Spakovani koferi, šeširi na glavama, desetine turista spremnih da krenu put Grčke stiglo je danas nešto nakon 15 časova na autobuski terminal ispred Muzeja Jugoslavije na Dedinju. Sve je bilo spremno da se ukrcaju u autobus i krenu put omiljenih grčkih letovališta kada je, kako za njih, tako i za zaposlene u turističkoj agenciji, stigla vest da Grci ne puštaju srpske turiste da uđu u zemlju. I da će takva odluka biti na snazi sve do 1. jula.

“Rekli su nam da je aranžman otkazan, da su Grci zatvorili granice za Srbe”, rekla je kratko za Blic jedna od putnica.

“Kako otkazujete tako u minut do dvanaest!”, “Zašto niko nije došao da nas obavesti?”, “Ko će nam vratiti novac i vreme koje smo potrošili da dođemo ovde?”, bili su neki od komentara.

“Bilo je planirano da idemo preko Bugarske, ali sad čujem da su tamo na granici kolone duge 12 kilometara. Ovo je strašno! Samo sam htela da odem na more, uzela sam odmor u firmi zbog letovanja… Ali eto, možda je bolje ovako nego da su nas vraćali sa granice”, rekla je jedna od turistkinja pomirena sa odlukom grčke Vlade.

Atmosferu su, barem na kratko, popravile informacije iz turističke agencije, piše Blic.

“Iz agencije su mi rekli da postoji mogućnost da sutra krenemo, jer su u toku neki pregovori sa Grčkom. Nadamo se da će se stvar razrešiti, da ćemo ipak otputovati”, rekao je jedan od turista.

Većina nesuđenih putnika sa nestrpljenjem je čekala ovo letovanje.

“Mesecima smo bili zatvoreni u našim domovima zbog korona virusa i sad kada smo hteli da se malo opustimo, vidite šta se desilo. Ma ne plašimo se korone, neka nas testiraju Grci na granici, nemam ništa protiv. Samo neka nas puste na more”, rekla je jedna razočarana Beograđanka.

1 KOMENTAR

  1. Ne mozete na more dok ne glasate, valjda vam je jasno da su vam to sredili ovi naši.

Comments are closed.