“Rekli su mi da se ne udajem za njega, niko me ne pita kako se osećam…”: Kako je Megan Markl najavila odluku o povlačenju iz kraljevske porodice

0
Profimedia

Vest da se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa povlače iz “kraljevskog života” i da više neće biti „viši” članovi kraljevske porodice, juče je odjeknula u celom svetu, ali Hari i Megan su, čini se, već neko vreme pripremali teren za ovakav potez. Ako se pogleda dokumentarac koji je objavljen krajem prošle godine i sve o čemu je u njemu govorio par, ovakva odluka uopšte nije iznenađenje. U tom dokumentarcu Megan Markl priznaje da se teško nosi sa publicitetom i britanskim tabloidima a čak se u jednom trenutku i zaplakala. Hari je u dokumentarcu rekao da nikada neće učestvovati u igri koja je “ubila njegovu majku” i da će štititi porodicu.

Megan Markl je dala emotivni intervju za “ITV” dokumentarac, u kome je umalo zaplakala, jer je kako kaže, imala mnogo problema pokušavajući da se izbori sa životom pred budnim okom javnosti.

Kako je u intervjuu navela, period nakon što je stupila u brak sa princom Harijem i rodila kraljevskog naslednika, za nju je bio izuzetno težak, a “niko nikada nije pitao kako se ona oseća”.

“Hvala ti što si me pitao kako sam” , započela je Megan u razgovoru sa voditeljem. “Odavno me niko nije pitao kako se zaista osećam” , dodala je.

Dokumentarac je sniman za vreme kraljevskog putovanja u Afriku početkom ovog septembra, a voditelj je upitao Megan da li oseća da je njen suprug previše zaštitnički nastrojen prema njoj zbog svega što se dogodilo njegovoj majci, princezi Dajani.

“Mislim, ne znam … jednostavno, kada je žena u drugom stanju, ona je previše emotivna. To se dešava i to je normalna stvar. Ne mogu da kontrolišem svoje emocije, osećam veliki pritisak, pogotovo sada kada se rodila beba” , izjavila je Megan.

Vojvotkinja od Saseksa izjavila je da su joj prijatelji savetovali da se ne udaje za princa Harija kako bi izbegla pritisak medija.

Megan Markl kaže da su joj rekli da će joj “britanski tabloidi uništiti život.”

“Kada sam upoznala sadašnjeg supruga, moji prijatelji su bili presrećni, zato što sam ja bila srećna.

“Ali prijatelji iz Britanije su mi rekli da ne bi trebalo da budem sa njim, iako su sigurni da je sjajan, jer će mi britanski tabloidi razoriti život”, rekla je vojvotkinja u intervjuu za ITV, preneo je BBC.

Bivša glumica rekla je da je prilagođavanje kraljevskom životu bilo “teško” i da nije bila spremna za pritisak tabloida.

U dokumentarcu televizije ITV, ona je dodala i da je majčinstvo “borba” zbog intenzivnog interesovanja medija.

Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa razgovarali su sa novinarem Tomom Bredbijem koji je za ITV o njima snimio dokumentarac, tokom posete Južnoj Africi u septembru.

Princ Hari je za ITV rekao da “nikada neće učestvovati u igri koja je ubila” njegovu majku i će “uvek” štititi porodicu.

Autor emisije pitao je 35-godišnjeg princa Harija da li je zabrinut oko toga da bi njegova supruga mogla da se suoči sa istim pritiskom pod kojim je bila njegova majka, princeza Dajana.

Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine.

“Sve kroz šta je ona (Dajana) prošla i šta joj se dogodilo, neverovatno je važno svakog dana. Nisam paranoičan, samo želim da se prošlost ne ponovi”, rekao je princ Hari u dokumentarcu.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa saopštili su juče da se povlače iz “kraljevskog života”. Naime, oni su objavili da više neće biti „viši” članovi kraljevske porodice, a planiraju i da se presele – živeće na relaciji Velika Britanija – Kanada.

U saopštenju objavljenom i na njihovom Instagram nalogu naveli su da „planiraju da uspostave progresivnu novu ulogu unutar ove institucije”. Isto je saopštila i Bakingemska palata.

Oni su dodali i da će “raditi na tome da postanu finansijski nezavisni”.

Prema pisanju britanskih medija, Bakingemska palata je razočarana ovom njihovom odlukom, a spekuliše se da to nisu rekli kraljici pre nego što su objavili u javnosti.