“Rekao sam Novaku da je najveći svih vremena, da mi je žao što sam pobedio. Ali, lepo je nekada ga i pobediti…”

0

Aleksandar Zverev je prilično emotivno – a kako i ne bi – doživeo pobedu protiv Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara u singlu.

Krenulo je odlično za Novaka, ali onda je u drugom setu došlo do neočekivanog preokreta. Na kraju je bilo 1:6, 6:3, 6:1.

„Rekao sam Novaku da je najveći svih vremena. Siguran sam 99 odsto da će završiti sa najviše slemova i mastersa. Znam da je ovde igrao za istoriju, za zlatni slem. Rekao sam mu da mi je žao što sam pobedio, ali lepo je nekada ga i pobediti… Ne može se sve osvojiti“, rekao je Zverev.

Pri zaostatku 2:3 u drugom setu, uz brejk, Nemac je zaigrao znatno bolje.

„Zaostajao sam set i brejk. Iako nisam osećao da igram loše, jesam igrao njegovu igru – razmene s osnovne linije, dugi poeni, nisam bio agresivan koliko treba. Jesam igrao lepo, ali to protiv njega nije dovoljno, dobiće u razmenama. Rekao sam sebi da ću posle toga slobodnije da udaram, i isplatilo se“, rekao je Zverev.

On je istakao da je ovo možda i najponosniji trenutak njegove karijere.

“Ne igram samo za svoju porodicu i sebe, već i za sve kod kuće. Olimpijske igre su najveći sportski događaj na svetu“, zaključio je Zverev, koji će se za zlato boriti sa Karenom Hačanovom iz Rusije.