“Rekao je mom prijatelju da se makne i seo pored mene. Pomislila sam, kakav prasac…”: Dženifer Aniston o Vajnstinu

0
Foto: Profimedia

Holivudska glumica Dženifer Aniston je u intervjuu magazinu Varajeti progovorila o negativnom iskustvu s filmskim mogulom Harvijem Vajnstinom s kojim je 2005. godine sarađivala na filmu “Fatalna preljuba”.

Dženifer Aniston je ispričala kako je Vajnstin, između ostalog, pokušao da je natera da nosi haljinu koju je dizajnirala njegova supruga Džordžina Čepmen.

“Te godine je Džordžina Čepmen izbacila liniju odeće. Harvi me posetio tokom snimanja u Londonu i rekao: ‘Želim da nosiš ovu haljinu na premijeri filma’. To nije bio moj stil pa sam rekla da ne želim, na šta je on odgovorio da moram”, rekla je Aniston.

Jednu od neugodnosti doživela je i na večeri povodom premijere filma.

“Za stolom su bili Klajv Oven i producenti, a ja sam sedela pored jednog prijatelja. U jednom trenutku Vajnstin je ušetao i rekao mom prijatelju da se makne i zatim seo pored mene. ‘Kakvo odvratno ponašanje, kao prasac’, pomislila sam”, rekla je glumica.

Harvi Vajnstin se trenutno suočava s više od 70 optužbi za seksualno uznemiravanje i silovanja.

Optužbe protiv Vajnstin rezultirale su globalnim pokretom #MeToo koji je, kako je rekla Dženifer Aniston, napravio veliki pomak u Holivudu.

“Ima tu još mesta za napredak”, istakla je ona.