Redži Bulok osvojio priznanje Šampion socijalne pravde Karim Abdul-Džabar 2021-22.

  0

  Godišnja nagrada odaje priznanje NBA igraču za zalaganje za društvenu pravdu i podržavanje NBA vrednosti: jednakosti, poštovanja i inkluzije.

  Zvanično NBA saopštenje:  NBA je sinoć objavila da je bek-šuter Dalas Maveriksa Redži Bulok dobio nagradu šampiona socijalne pravde Karim Abdul-Džabar za 2022. Bulok je odabran iz grupe od pet finalista zbog posvećenosti ostvarivanju socijalne pravde i unapređenju životne misije velikog Karima Abdul-Džabara da angažuje, osnaži i podstakne jednakost za pojedince i grupe koji su istorijski marginalizovani, ili su sistemski u nepovoljnom položaju, posebno unutar LGBTQ+ zajednice.

  Pošto je njegova sestra, Mia Henderson — transrodna žena — ubijena 2014. godine, Bulok se posvetio negovanju njenog nasleđa i borbi za povećanu vidljivost i prihvatanje LGBTQ+ zajednice. Kada se pridružio Maveriksima uoči sezone 2021-22, Bullock se odmah povezao sa organizacijama koje se bore za ljudska prava iz oblasti oko Dalasa (Abounding Prosperity, Dallas Southern Pride, House of Rebirth, The Black-Tie Dinner, the Resource Center i the Muhlashia Booker Foundation) i aktivno podržava njihov rad.

  “Svi smo jedno, i verujem da ljubav leži u svačijem srcu“, rekao je Bulok. „Za mene kao sportistu je od neverovatng značaja što podržavam trans i LGBTQ+ zajednicu.”

  Svečani trenutak u kome NBA legenda Karim Abdul-Džabar saopštava Buloku da dobitnik ovogodišnjeg priznanja možete pogledati ovde.