Pre dve i po decenije isticala je 1993, a stizala 1994. Na prvi pogled, beše to davno i sve je bilo drukčije. Jedna slučajno „iskopana“ knjižica, međutim, podseća nas da prave razlike zapravo i nema.

Publikacija nosi naslov „100 ličnosti koje su obeležile godinu“, a kao podnaslov stoji „Beograd ’93“. Kao izdavač je naveden Agencijski centar „Borba“ (Trg Nikole Pašića 7). Odštampana je u februaru 1994. u tiražu od 500 primeraka. U knjizi je nabrojano tačno stotinu ljudi koji su obeležili javni život Beograda 1993. godine. Svako od njih je dobio po jednu stranicu sa fotografijom, kratkim obrazloženjem postignuća i uticaja te još kraćom biografijom.

Među stotinom najvažnijih Beograđana pre dve i po decenije bio je i čovek opisan ovako: „Sve ređe se vozi gradskim saobraćajem, ali je redovno na matine-fudbalu u Krnjači. Nema vozačku dozvolu, ne pije, ne puši, nema (svoj) stan i – ne voli sve što vole mladi.“ U biografiji mu je stajalo: „Novinar po zanimanju. Portparol Socijalističke partije.“ Oni boljeg pamćenja se već prisećaju; čovek se zove Ivica Dačić..

Ceo tekst Muharema Bazdulja čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 7. novembra. Digitalno izdanje dostupno je na NovinarniciОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.