Profimedia

Kako je Boban Marjanović završio u u holivudskom filmu, u sceni sa Kijanu Rivsom, priča je koja može da se sumira u tri reči: što da ne?

Može da se sumira i u jedan bezobrazniji izraz koji je reditelju trećeg nastavka akcionog serijala o Džonu Viku izleteo iz usta kada je prelomio da Bobi bude njegov izbor.

Reditellj Čed Stahelski je za američke medije priznao da je bio inspirisan filmom sa Brusom Lijem i 1973. godine u kom je on ušao u okršaj sa Karimom Abdul Džabarom, legendom Lejkersa.

Njegova vizija akcione scene kakva mu je bila potrebna – situacija u kojoj je neverovatno teško da se tuče -podrazumevala je uzan prostor i jedan izuzetno visoki lik. Ali, kastinzi nisu dali rezultata.

Stahelski je, jednom prilikom u Njujorku, imao susret sa producentom Basilom Ivanjukom, koji je inače veliki fan NBA lige.

“Rekao mi je – imam plan. Pitao sam ga šta je smislio, a on mi je rekao: ‘Potreban ti je Boban’. Ja sam odgovorio: ‘Super, ali šta je Boban?”, otkrio je reditelj.

Problem je bio to što Bobi nema iskustvo na filmu.

Producent je potom reditelju pustio Bobijeve snimke sa Jutjuba. Video je najvišeg igrača u NBA ligi, a uz to je i Srbin, što je prema njemu podrazumevalo i istočnoevropski “vajb”, koji je ovom liku u sceni otvaranja filma bio potreban.

“Bio sam u fazonu, je**š ga… Neka dođe da popričam sa njim, da mi kaskaderi barem kažu šta misle”, direktno je rekao reditelj.

Bobi je otputovao u Njujork i sreo se sa timom kaskadera.

“Posle trećeg i četvrtog dana došli su i rekli su mi da je sjajan”, rekao je.

Posebno je impresionirao koordinatore akcionih scena Entonija Vinsenta i Džona Valera.

Posle nekoliko dana vežabao je tekst sa Kijanu Rivsom, a posle još nekoliko dana već je obarao knjige u biblioteci sa slavnim glumcem.