
Ako uživate u pasti, ali vam stvara težinu u stomaku, ovo je idealan recept za vas!
SASTOJCI (za dve osobe):
- 150g paste (od celog zrna durum pšenice)
- 300g pilećeg filea
- dve crvene paprike
- jedna tikvica
- dve šake spanaća
- čen belog luka
- 400ml paradajz sosa
- bosiljak, origano, so i biber
- salata kao prilog
Priprema:
- Skuvati pastu prema uputstvu sa pakovanja i sačuvati pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala
- Propržiti trakice pilećeg mesa dok ne postanu zlatno smeđe, začiniti po ukusu
- U istom tiganju u kome se spremala piletina propržiti beli luk dok ne zamiriše
- Dodati sitno iseckanu papriku i tikvicu, pa dinstati 5-7 minuta dok ne omekšaju
- Dodati paradajz sos i začiniti bosiljkom i origanom, dodati vodu u kojoj se kuvala pasta
- U tiganj vratiti piletinu i dodati spanać
- Kuvati još par minuta dok spanać ne uvene
Prijatno!