Ako uživate u pasti, ali vam stvara težinu u stomaku, ovo je idealan recept za vas!

SASTOJCI (za dve osobe):

  • 150g paste (od celog zrna durum pšenice)
  • 300g pilećeg filea
  • dve crvene paprike
  • jedna tikvica
  • dve šake spanaća
  • čen belog luka
  • 400ml paradajz sosa
  • bosiljak, origano, so i biber
  • salata kao prilog

Priprema:

  1. Skuvati pastu prema uputstvu sa pakovanja i sačuvati pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala
  2. Propržiti trakice pilećeg mesa dok ne postanu zlatno smeđe, začiniti po ukusu
  3. U istom tiganju u kome se spremala piletina propržiti beli luk dok ne zamiriše
  4. Dodati sitno iseckanu papriku i tikvicu, pa dinstati 5-7 minuta dok ne omekšaju
  5. Dodati paradajz sos i začiniti bosiljkom i origanom, dodati vodu u kojoj se kuvala pasta
  6. U tiganj vratiti piletinu i dodati spanać
  7. Kuvati još par minuta dok spanać ne uvene

Prijatno!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.