Ovaj brzi prženi pirinač pretvara uobičajeni prilog u glavno jelo koje je pogodno za celu porodicu. Priprema pirinča unapred je ključna ne samo za brzo kuvanje, već i odlična zamena za prženi pirinač kao iz kineskog restorana.

Za 4 osobe

Priprema: 5 minuta

Hlađenje preko noći

Kuvanje: 15 minuta

Za brokoli
  • 1 kašika bezglutenskog soja sosa

  • 1 kašika tamnog smeđeg šećera

  • 3 kašike susamovog ulja

  • 1 velika glavica brokolija, isečena na srednje cvetove

Za pirinač
  • 275 g nekuvanog dugog zrna pirinča

  • 2 jaja

  • Prstohvat soli

  • 4 kašike biljnog ulja

  • 2 crvene paprike, iseckane

  • 2 šargarepe, iseckane

  • 3 kašike bezglutenskog soja sosa

  • 1 kašika tamnog smeđeg šećera

  • Šaka zelenog dela mladog luka, sitno iseckanog

Skuvajte pirinač prema uputstvu sa pakovanja, na pari je najbolji. Kada je kuvan, ocedite ako je potrebno i ostavite da se potpuno ohladi. Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći.

Sledećeg dana, zagrejte rernu na 220°C. U maloj posudi pomešajte soja sos i tamni smeđi šećer za brokoli. Prelijte susamovo ulje po velikom plehu, dodajte brokoli i uvaljajte ga da se lepo obloži uljem. Stavite u rernu na pet minuta, zatim prelijte smešom od soja sosa i obložite brokoli. Vratite u rernu na još osam do deset minuta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.