Ova lagana i ukusna večera, koja kombinuje slatkoću meda i sočnost sojinog sosa sa hrskavim kikirikijem i osvežavajuću salatu bogatu vlaknima i vitaminima spremna je i na vašem stolu za oko pola sata.

Sastojci (za 2 osobe):

2 fileta pastrmke

30 g kikirikija, grubo iseckanog

30 ml sojinog sosa

25 g meda

1 velika krastavac, isečena na kolutove debljine 1,3 cm

1 kašičica morske soli u flakama

15 ml susamovog ulja

Sok od 1 limete (oko 30 ml)

½ kafene kašičice čili pahuljica

So po ukusu

150 g rotkvica, očišćenih i isečenih na četvrtine

400 g konzerve pasulja (kanelinija), oceđene

priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Stavite filete pastrmke u manji, obložen pleh, idealno jedan dovoljno mali da ih drži čvrsto zajedno.

Pripremite preliv: U maloj činiji pomešajte kikiriki, polovinu sojinog sosa i 10 g meda. Dobro promešajte da se med rastvori, a zatim prelijte preko pastrmke, pazeći da kikiriki ravnomerno pokrije filete.

Pecite pastrmku: Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite 16–20 minuta, u zavisnosti od toga koliko pečenu ribu želte.

Pripremite salatu: Dok se pastrmka peče, stavite kolutove krastavca na dasku za sečenje i lagano ih udarite oklagijom. Prebacite ih u veliku činiju, pospite morskom soli i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi ispustili višak vode.

Pripremite preliv za salatu: U maloj činiji pomešajte preostalih 15 ml sojinog sosa i meda sa susamovim uljem, sokom od limete i čili pahuljicama. Dodajte so po ukusu.

Završite salatu: Dobro oceđene krastavce vratite u činiju, dodajte rotkvice i pasulj, pa sve prelijte pripremljenim prelivom. Dobro promešajte.

Poslužite pastrmku dok je još topla i uživajte!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.