Rebrača i Jović na času košarke: Deco, sanjajte velike snove!

Proslavljeni asovi birali talente za Mozzartov projekat besplatnih škola sporta

0
Fotografije: Mozzart

Za velike snove potreban je samo jedan hrabar dvokorak, podrška roditelja i asistencija proslavljenih asova! Stefan Jović i Željko Rebrača izmamili su ovacije na otvorenom času pod obručima niškog SC „Šivara“, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu košarke koja se realizuje u saradnji sa KK Marinos. Dečaci i devojčice koji sanjaju da krenu stopama slavnog Nišlije i čuvenog „Bananamena“ dobilo je priliku da trenira pred idolima, a najbolji će šest meseci pohađati školicu bez ikakve novčane nadoknade.

– Mnogo porodica ne može da priušti treninge deci. Ovo je i sjajan način da najmlađe motivišemo da se bave sportom. Videli smo mnogo talentovanih devojčica i dečaka i nadam se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Hvala Mozzartu na svim idejama, a Marinosima na uslovima koje su omogućili deci – istakao je Stefan Jović, koji je nasmejanim klincima delio savete, učio ih kako da vode loptu, šutiraju na koš…

Na kraju im je poslao poruku da budu istrajni:

-Najvažnije je da razviju ljubav prema košarci, da daju sto odsto i da veruju. Biće mnogo uspona i padova, ja sam se često pitao da li da odustanem, ali uvek je košarka bila iznad svih problema. Imao sam veliku podršku porodice i to je savet i za roditelje, da budu uvek uz svoje klince i da ih podrže.

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala sa asom Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem, a nastavljena je u Nišu. Pored besplatnih škola fudbala i košarke, u sklopu velikog Mozzartovog projekta deca će moći da se pokažu i na rukometnom terenu u Aranđelovcu (25. april sa Ratkom Nikolićem), odnosno na odbojkaškom (Novi Beograd, 8. maj, Vesna Čitaković).

Željko Rebrača, jedan od najboljih centara sveta tokom devedesetih i osvajač medalja na najvećim takmičenjima, prvi put je uzeo loptu sa 14 godina, što je dokaz da za sport nikada nije kasno.

– Svi ovi klinci na prvom mestu treba da postani dobri ljudi, a onda mogu da uspeju bilo gde. Sport zbližava ljude, uči te onim osnovnim principima života, a da li će neko na kraju biti i vrhunski sportista, nije toliko važno. Bitno je samo da postoje ovakvi projekti, da motivišemo decu. U moje vreme je sve bilo drugačije, menjao sam šinobuse i autobuse da bih došao na trening, ali mi ništa nije bilo teško. Imali smo energije, sve je bila igra. A ono što se posle dogodilo je samo posledica svega toga. Zato svako treba da sanja najveće snove, a ako su posvećeni i vole ono što rade, mogu i da ih ostvare – naglasio je Rebrača.

NAJBOLJI IDU KOD TEODOSIĆA NA KAMP

Besplatna škola košarke realizuje se u saradnji sa KK Marinos u SC „Šivara“ u Nišu, gde će deca trenirati dva puta nedeljno tokom šest meseci. Najtalentovaniji dobiće priliku da idu na kamp kod Miloša Teodosića (Teo 4).

Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a na događaju u Nišu bio je gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić. I dalje su u toku prijave za preostale dve školice – rukometa u Aranđelovcu i odbojke u Beogradu, a sve informacije možete pronaći OVDE.