Reakcije na “Jovanjicu”: “Besmislice”, “nadao sam se da će biti pametniji”, “sukob Vučića i Stefanovića”…

1

Predrag Koluvija, optuženi u slučaju “Jovanjica” – trenutno se nalazi u kućnom pritvoru, oglasio se u petak kroz razgovor sa svojim advokatom Vladimirom Đukanovićem, kada je istakaoda je nezakonito uhapšen i da je policija na njega vršila pritisak da optuži brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Zvonka Veselinovića, a tokom intervjua je nekoliko puta indirektno izneo optužbe na račun nekadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da su besmislene tvrdnje Predraga Koluvije. Rebić je rekao da su pripadnici policije koji su vodli predmet “Jovanjica” – Slobodan Milenković, Dušan Mitić i Dejan Kovačević – prošli poligraf, i istakao da im on u potpunosti veruje.

Rebić je gostujući na TV Prva, rekao da je na dan kad je Koluvija uhapšen, prisustvovao otvaranju baze Žandarmerije kod Aleksinca, i da je tada bio u društvu tadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije, a njegovog današnjeg pomoćnika Dejana Kovačevića koji je u tom trenutku dobio poziv od načelnika odeljenja za droge Slobodana Milenkovića da se hitno proveri jedna službena legitimacija.

„Ne postoji nijedna činjenica niti dokaz da je on nezakonito, kako je rekao, privođen“, istakao je direktor policije.

Upitan da li je moguće da se načelnik odeljenja za droge slučajno na autoputem susreo sa osobom koja je vlasnik plantaže marihuane, Rebić je naveo da mu je Milenković rekao da je već imao operativna saznanja da se Koluvija bavi drogom, ali da je u tom trenutku to bilo daleko od mogućnosti da se dobije nalog za pretres pred nadležnim sudom.

„I ja mu verujem da se on tog dana slučajno na autoputu susreo sa njim, i kad je shvatio da u rukama ima Koluviju koji drži falsifikovanu dokumentaciju, čovek je profesionalno postupio, informisao nadležnog tužioca i pribavio sebi mogućnost da to legalno proveri (…) Taj predmet je određen profesionalno, da li je on igrom slučaja zatekao njega na autoputu, to je manje važno“, poručio je Rebić.

VUČIĆ: “Mislili su da su sve to lepo spakovali”

Vučić je danas, iz Dubaija gde se održava Svetska izložba “Expo 2020 Dubai”, komentarisao ove navode i, kako prenose mediji, istakao da je bio miran, kao i u poslednje dve godine kada je slušao neistine.

Vučić se, kako prenose mediji, zapitao kako direktor policije Vladimir Rebić govori da su Koluvijine reči besmilica ako nije gledao intervju.

“Kažete, priprema se oslobađanje nekoga ko je dve godine proveo u pritvoru? Kakvo li je to oslobađanje, a tek mu suđenje počinje? Zamislite, moćni diktator nije hteo da interveniše da neko bude pušten iz pritvora. Nikada se nećemo mešati u to, svi će da rade svoj posao u skladu sa zakonom i u skladu sa uverenjem”, rekao je Vučić, a prenose mediji.

Vučić je rekao i da je “histerija nastupila i tu i kod pojedinih policijskih službenika, zato što su mislili da su sve lepo spakovali”.

“Da je bilo uredu da mogu da optužuju nečiju porodicu, i neke druge ljude, da mogu da čine šta god hoće i da nikada neće stići odgovor. Upravo tu se postavlja pitanje ‘čemu tolika nervoza'”.

“Jel stvarno verujete da je to objavljeno zato što je to smilio neki ne naročito brilijantni um iz bivšeg režima? Nije, komplikovanija je to akcija bila i zato je nervoza tako velika. Ona prerasta u histeriju, nisam je očekivao na takav način, nadao sam se da će biti malo pametniji i da će probati da se izvuku, ali oni nikada ne propuste šansu da pokažu kako nisu bili u pravu”

Vučić je rekao da nije branio Koluviju niti će ga braniti.

“Osim što mislim da je važno da se ispita to što je on govorio. Jer ako kažete da je policajac rekao to i to, a taj policajac kaže nisam i policajac ode na detektor laži i pokaže se da je Koluvija lagao, mi ćemo reći da je Koluvija lagao. Onda ćemo reći da je to izmislio neko iz bivšeg režima, a to što je izmislio neko iz bivšeg režima, to nije kao da je neko iz vrha države”.

Vučić je naglasio da će se uskoro saznati puna istina i da msil da je to važno. “Naredni dani će sve pokazati”, rekao je.

SSP: Koluvija uhapšen zbog sukoba Vučića i Stefanovića

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da će prvooptuženi u slučaju uzgoja marihuane na poljoprivrednom imanju “Jovanjica” Predrag Koluvija biti oslobodjen “poput svih prethodnih kriminalaca koji su radili u dogovoru sa režimom”.

“Od prvog dana je jasno da je u proizvodnju droge bio umešan državni vrh i da je Koluvija uhapšen zbog sukoba izmedju (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i (ministra odbrane Nebojše) Stefanovića”, ocenili su iz SSP u saopštenju.

Navodi se da je sumnju da bi Koluvija mogao da bude pušten na slobodu uvećao intervju koji je dao svom advokatu i članu Odbora za pravosudje Vladimiru Djukanoviću.

Ocenili su da je to uradjeno da bi predsednik Vučić u svom obraćanju iz Dubaija “mogao da komentariše slučaj Koluvija”.

“Tom prilikom je predsednik države Srbije kršeći Ustav i niz zakona abolirao Koluviju tvrdeći kako eto sedi u zatvoru dve godine, a nikoga nije ubio i da je tona marihuane nešto što u Nemačkoj i Evropi legalno i da je ima maltene svaki čovek”, istakli su iz SSP.

U saopštenju su naveli da je Srbija na drugom mestu po kriminalu u Evropi, na prvom po korupciji i ocenili da u tome neće stići pomoć iz Evrope.

“Moraćemo sve sami, kao i mnogo puta u našoj istoriji. Kada to uradimo, zatvori će biti pretesni za sve Koluvije, Belivuke i Šariće, ali i za Vučiće, Stefanoviće, Veselinoviće, Petroviće, Bošnjake i ostale koji su se enormno bogatili dok je Srbija propadala”, piše u saopštenju.

STEFANOVIĆ: Ja sam spreman na poligraf

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je spreman da odgovori na svako pitanje, kao i da bude poligrafski testiran kako bi dokazao istinitost svojih tvrdnji u slučaju Jovanjica. On je to naveo u pisanom saopštenju koje prenose mediji.

„Sasvim je sigurno da sam, pored Aleksandra Vučića i njegove porodice, najviše zainteresovan da se u potpunosti rasvetle sve okolnosti vezane za slučaj ‘Jovanjica’, kao i da se utvrdi šta je istina u onome što je osumnjičeni Koluvija rekao“, naveo je Stefanović u saopštenju.

„Veoma je važno utvrditi da li je zaista neko iz MUP-a podstrekivao Koluviju da lažno optuži Andreja Vučića ili bilo koga drugog, kako bi se došlo do potpune istine ko su ti ljudi i ko im je naložio da tako postupaju“, dodao je on.

1 KOMENTAR

  1. Зашто затварање коментаре који вам се не свиђају.Ко је та Наташа да буде толико заштићена.Водитрљка без школе и да одвратним гласом,који не може да се слуша.Јсдно ми је ко је подржава

Comments are closed.