“Razmatraće se mere koje će sprečiti prelivanje slučajeva iz regiona”: O čemu će raspravljati Krizni štab na današnjem sastanku

1
Foto: Profimedia

Prema poslednjem preseku, još jedan pacijent preminuo je od kovida 19 u Srbiji, a koronavirus je registrovan kod još 512 osoba, što je najveći broj potvrđenih slučajeva u jednom danu od početka epidemije.

Zbog takve situacije neophodno je “hitno delovanje”.

Član Кriznog štaba i epidemiolog Predrag Кon izjavio je da je broj novozaraženih u zemlji uznemirujući i da je sastanak Кriznog štaba neophodan kako bi se utvrdile dalje mere u borbi sa koronavirusom.

Naglasio je da je važno da se svi uključe u borbu protiv koronavirusa i poštuju mere i preporuke.

Uvođenje obaveznih pi-si-ar testova za sve one koji ulaze u Srbiju je izvesno i ovog puta, kaže Кon, neće biti izuzetaka.

“To već postoji kao mera, samo treba da počne da se primenjuje za sve. Biće kako za naše državljanje, tako i za strance. Tu moramo da pooštrimo nadzor i kontrolu na granicama”, istakao je Кon.

Epidemiolog i član Кriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da će se na zasedanju Кriznog štaba procenjivati mere koje bi zaštitile Srbiju od prelivanja velikog broja slučajeva koji se beleži u zemljama u okruženju.

1 KOMENTAR

  1. “To već postoji kao mera, samo treba da počne da se primenjuje za sve…” Е, баш ми је драго што постоји као мера, хвала на обавештењу, само када треба да почне да се примењује, то је главна ствар ? Нешто дуго разматрате ту примену ? Управо сте признали да сте то одлагали, из политичких разлога, све време. И зато што то нисте смели да је уведете, зато сте “јахали” овом народу сваки дан над главама. Овде би да погушите народ маскама, а да се у Србију улази као на ливаду ! И убисте се да докажете како је народ, изненада постао јако недисциплинован, а ово што имамо је само и једино резултат преливања заразе. До слава и свадби нисмо ни дошли, а бројке су као никада до сада. Оно у чему једино до сада могу да вам одам признање, су манипулације, и то је оно што вас држи и држаће вас и даље на тим позицијама.

Comments are closed.