“Rast zaraženih će ići do kraja novembra ili do decembra. Kada će dostići vrhunac – ne znam, ali tako nam je suđeno…”

1
Foto N1/Youtube Screenshoot

(Beta) – Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da se očekuje dalji porast broja gradjana pozitivnih na koronavirus i naveo da će ih biti sve više.

Radovanović je za portal Nova.rs rekao da će taj rast ići negde do kraja novembra ili do decembra.

“Kada će dostići vrhunac – ne znam, ali tako nam je sudjeno. Da smo se malo bolje čuvali, a tu mislim na Krizni štab, bilo bi manje obolelih i taj talas bismo mnogo razvukli”, rekao je on komentarišući broj od 1.817 novoinficiranih u jednom danu.

On je naveo da je razlog za to i što granice nisu bile zaštićene.

“Mnoge moje kolege su se žalile da ih niko na granici nije pitao odakle dolaze, a stizali su uglavnom iz Crne Gore i Hrvatske koje imaju mnogo zaraženih”, ukazao je Radovanović.

Rekao je i da Srbija nije dovoljno testirala ljude, iako je i Svetska zdravstvena organizacija (SZO) mesecima isticala da je to važno.

1 KOMENTAR

  1. “Mnoge moje kolege su se žalile da ih niko na granici nije pitao odakle dolaze, a stizali su uglavnom iz Crne Gore i Hrvatske koje imaju mnogo zaraženih”, ukazao je Radovanović.” То је та “кризноштабоска” шупља противепидемијска политика, у којој се грађанима намећу “мере”, казне,… итд., а у земљу се из жаришта инфекције улази ко’ на ливаду ! Кад-тад, ти људи ће морати да одговарају за овакав однос према овој зарази.

Comments are closed.