Rasprava lidera LDP i Dveri: “Čedo, ako si za Vučića bolje da se ne pozdravljaš”; “Sad kod Đilasa…”

0
screenshot N1

Tokom današnjeg protesta Dveri ispred Narodne skupštine došlo je do verbalnog okršaja demonstranata i lidera LDP-a Čedomira Jovanovića.

Kako prenosi N1, pristalice Dveri su vređale Jovanovića dok je ulazio u zgradu Skupštine Srbije.

Lider Liberalno demokratske partije je tada prišao predsedniku Dveri Bošku Obradoviću u nameri da se pozdravi, ali mu je Obradović poručio da “ako je za Vučića bolje da se ne pozdravlja”, prenosi N1.

Zatim su okupljeni počeli da uzvikuju “Čedo lopove”, i još neke uvrede. Jovanović je u jednom trenutku ironično aplaudirao. A potom je poručio: “Sad kod Đilasa, plakaće mu deca, možda čuju”.

Napad pristalica Dveri i njihovog lidera Boška Obradovića na lidera Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića i pokušaj fizičkog obračuna, pokazuju nivo svesti lažne alternative Aleksandru Vučiću, koju danas simbolizuje rasformirana i posvadjana navodna “prava” opozicija, saopšteno je iz LDP. 

U saopštenju se navodi da su Obradovićeve “sačekuše ispred institucija jalovi pokušaji da se sakrije ono sto je svakome jasno, a to je da je došao kraj svim foliranjima, laganjima i strategijama ‘prave’ opozicije koja se danas izmedju sebe obračunava gore nego sto se obračunavala sa Vučićem u ovih osam godina”.

LDP navodi i da “oni koji se zalažu za politiku Ljotićevih naslednika, ili je prećutno podržavaju, nisu nikakva alternativa Aleksandru Vučiću, već su glavni razlog toga što Aleksandar Vučić osam godina vlada bez prave opozicije”, kao i da će zbog poslednjeg napada ponovo razmotriti svoje učešće u izbornom procesu.

“Nas nije bilo u tome, niti će nas biti. LDP svoje odluke ne donosi na osnovu bilo čijih pritisaka, a posebno ne onih koji su pristali da dele društvo, misleći da će tako naći šansu za sebe. Kada su videli da to isto društvo sa gnušanjem odbacuje njih kao što drugi deo društva odbacuje Vučića, postali su agresivni prema svakome ko im se nije poklonio i pristao da zajedno sa njima bude klovn i politički diletant”, navodi se u saopštenju.

LDP navodi da će “zbog ovakvih i sličnih situacija koje se ponavljaju, sa sve dramatičnijim uvodima i napadima u narednim danima doneti odluku o svom daljem učestvovanju u izbornom procesu, jer ovakva atmosfera koja se stvara od strane razudjenih pojedinaca može odvesti celo društvo u propast i medjusobne sukobe”.

(Beta)