Upravni odbor Jugoslovenskog dramskog pozorišta objavio je danas na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i u beogradskoj dnevnoj štampi javni konkurs za izbor direktora JDP-a, čiji mandat traje četiri godine, prenosi Danas.

Rok za podnošenje prijava je 10 dana od dana objavljivanja konkursa, a UO ima obavezu da za 30 dana od završetka konkursa obavi razgovor sa kandidatima i dostavi osnivaču – Skupštini grada Beograda, obrazloženi predlog liste kandidata. Novog direktora imenuje Grad, a rešenje o njegovom imenovanju objavljuje se u Službenom listu grada Beograda.

Za mesto direktora JDP traži se: visoko obrazovanje iz naučne, umetničke ili stručne oblasti u okviru obrazovno-naučnog polja društveno-humanističkih nauka, master na akademskim studijama, strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, najmanje deset godina radnog iskustva, od kojih najmanje pet godina u struci i u delatnosti kulture kojom se JDP bavi, znanje stranog jezika i rada na računaru. Kandidat treba da bude državljanin Srbije i da nije osuđivan za krivična dela.

Na čelu JDP od 2011. nalazi se glumica Tamara Vučković Manojlović. Ona je trogodišnji mandat v. d. direktora 2014. zamenila punim direktorskim statusom. JDP je osnovano 1947, a od 2006. je član Evropske pozorišne unije, čija će se skupština održati u oktobru u ovom beogradskom pozorištu u parku Manjež.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.