Rašković Ivić: “Palma je pokušao da podvodi devojčice italijanskom konzulu, to sam čula od Veraldija lično”

0
Foto: Printscreen N1

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže da ostaje pri svojim tvrdnjama o tome da je Dragan Marković Palma pokušao da podvodi devojke počasnom konzulu Srbije u Italiji Robertu Veraldiju.

Kao bivša ambasadorka u Italiji, Sanda Rašković Ivić navodi da je o tom događaju čula lično od Veraldija, kao i od drugih članova italijanske privredne delegacije koja je 2011. posetila Jagodinu.

„Druga je stvar što je ceo establišment, i Palma i Dačić, napravili jedan veliki pritisak na Italijana Veraldija. To nije ništa novo, Palma je juče dobio veliku podršku od Vučića, i sve nas koji smo govorili o onome što se dešavalo u Jagodini, nazvao lažovima, što ja ocenjujem kao jednu skandaloznu stvar, gde se Vučić sveo na Palminog portparola“, rekla je Rašković Ivić.

Marković, koji je u to vreme bio gradonačelnik, a danas je predsednik Skupštine grada Jagodina rekao je prethodno da su tvrdnje potpredsednice Narodne stranke neistinite.

Rašković Ivić izjavila je danas da će ta stranka, ukoliko dođe na vlast, vratiti penzionerima „oteti“ procenat penzija, koje su u periodu od 2014. godine do 2018. godine bile smanjene za jedan procenat u cilju fiskalne konsolidacije, odnosno smanjenja budžetskog deficita.

„Ako bude sreće, vratićemo direktno penzionerima, a ako ne, mi ćemo to učiniti naslednicima tih penzionera. Mi nećemo čekati da ljudi pravdu traže po evropskim sudovima, da se tamo ganjaju, troše vreme i energiju, nećemo tražiti i moliti da budu strpljivi“, izjavila je Rašković Ivić na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu Narodne stranke.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2013. godine obećavao da niko „neće smeti da dira penzije“, ali da je već sledeće godine krenuo u „pljačku i otimačinu“.

„Ušao je u svaki bankovni račun penzionera koji je primao više od 25.000 dinara“, ocenila je Rašković Ivić.

Najavila je i da će ta stranka od sutra krenuti u akciju „Vratićemo otete penzije – Mi držimo reč“ i da će na štandovima širom Srbije podsetiti javnost na „veliku nepravdu i otimačinu koja je urađena“.