(Beta) – Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da nju ne bi iznenadilo da „na proleće krene formiranje koncentracione vlade za koju se mnogi već preporučuju“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluku o sankcijama (Rusiji) ne želi da donese sam, jer želi da podeli odgovornost slično kao s Kosovom“, rekla je Rašković Ivić za današnji list Nova.

Podsetila je da je Narodna stranka tražila posebnu sednicu parlamenta o Kosovu i Metohiji da bi se ustanovila platforma za pregovore i utemeljio pregovarački okvir.

„Naše prvo pitanje Vučiću će biti po kojoj to platformi on pregovara o najznačajnijem državnom i političkom pitanju za Srbiju“, rekla je Rašković Ivić, koja je i poslanica Narodne skupštine Srbije.

Upitana da li veruje da mogu da izbiju oružani sukobi, rekla je da su pritisci na Srbe na Kosovu i Metohiji veliki, ukazala da su „jedno pritisci, čak i povremeni incident“i, a drugo je sukob. „Sukoba neće biti ako se ne budemo ’upecali’ na provokacije s albanske strane“, rekla je ona.

Napomenula je da je „Albancima njihov imidž žrtve koji su izgradili devedesetih (godina prošlog veka) prilično izbledeo“ i dobro bi im, kako je kazala, došlo da se prikažu kao žrtva srpske agresije. „Zato bi se trebalo uzvisiti na takve provokacije“, rekla je Rašković Ivić.

Upitana šta kvalifikuje Miloša Vučevića i Anu Brnabić za funkciju predsednika Vlade Srbije, Rašković Ivić je kazala da je „oboma poslušnost ključna kvalifikacija“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.