Rašić: “Prebijanje mog sina je politička poruka meni, to nije bila tuča vršnjaka…”

0
(BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/MO)/Arhiva

(Beta) – Srpski političar sa Kosova Nenad Rašić izjavio je da veruje da napad i prebijanje njegovog osamnaestogodišnjeg sina ima političku pozadinu.

“To je bio fizički napad na njega, ali u širem i dubljem kontekstu to je bila politička poruka meni, jer se zna da su deca svetnije. Ovo što se dešava na Kosovu predstavlja specijalni rat protiv autentičnih Srba, pre svega protiv mene i Rade Trajković”, rekao je za list Danas Rašić, čiji je sin Nikola pretučen u ponedeljak u Lapljem Selu u blizini škole.

Kako je Rašić ocenio, “živimo o atmosferi linča, nalik onoj pred ubistvo Olivera Ivanovića, jer nas neprekidno označavaju kao izdajnike i šiptarske Srbe, dok sebe predstavljaju kao patriote”.

On je rekao da to “nije bila tuča vršnjaka, kako hoće da predstave iz Srpske liste, jer je među vinovnicima tuče bilo i onih koji su školu završili pre pet i više godina”.

“Jedan od njih dan ranije objavio je dva posta na društvenim mrežama. U jednom postu je pisalo ‘ko preživi sutra, pričaće’, a u drugom ‘sutra je seča Šiptara”, naveo je Rašić.