(Beta) – Lider Progresivno demokratske stranke Kosova Nenad Rašić je izjavio danas da je napad na njegovog sina Nikolu bio najavljen na fejsbuku i instagramu.

„Grupa osoba, koja je sačekala mog sina posle škole je dan ranije objavljivala na Facebook-u i Instagram-u postove u kojima piše ‘sutra je seča Šiptara (pogrdan naziv za Albance) i ‘ko preživi ponedeljak pričaće’, kao da se sprema kosovski boj“, kazao je danas Rašić za radio Slobodna Evropa (RSE).

Njegov sin Nikola napadnut je juče u Lapljem Selu, u opština Gračanica, blizu Prištine, gde živi većinski srpsko stanovništvo.

Policija Kosova je u pisanom odgovoru za RSE potvrdila da su u „masovnoj tuči učestvovali srednjoškolci, ali i nekoliko drugih osoba“, te da je jedna osoba zadobila teške telesne povrede zbog kojih je prebačena u bolnicu.

Privedeno je osam osoba kojima je odlukom Državnog tužioca Kosova određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivično delo „učestvovanje u tuči“, kaže se u saopštenju Policije Kosova.

„Državni tužilac će u zakonskom roku podneti zahtev za određivanje pritvora protiv osumnjičenih“, naveli su iz Osnovnog tužilaštva u Prištini.

Nikola je učenik četvrtog razreda Gimnazije u Lapljem Selu, a napad na njega se dogodio dok je izlazio iz škole.

Direktor Gimnazije Dejan Denić za RSE tvrdi da Nikola nije problematičan tinejdžer.

„Prema informacijama koje imamo, tuča se dogodila iz nekih privatnih razloga, nije vezano za školu“, rekao je Denić za RSE.

Rašić navodi da je grupa mladića sačekala njegovog sina ispred škole i da su najpre počeli verbalno da ga vredjaju, nakon čega su ga i fizički napali udarajući ga „gvozdenim bokserom“ po glavi.

Tom prilikom Nikoli Rašiću je polomljena vilica i izbijena su mu tri zuba.

„Moj sin je bio meta. Po mom mišljenju, ovo je bio pokušaj ubistva“, navodi Nenad Rašić.

On ocenjuje da je sve ovo „posledica njegovog dugogodišnjeg protivljenja političkim pritiscima“.

Rašić je zbog svojih političkih stavova često izložen kritikama visokih zvaničnika u Srbiji ali i predstavnika Srpske liste, koja ima podršku zvaničnog Beograda.

On je uoči i nakon prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, održanih u nedelju, 14. februara, govorio o mogućnosti da Srpska lista pokušava da manipuliše glasovima, odnosno da se vrši pritisak na glasače da glasaju za Adrijanu Hodžić ispred Bošnjačke gradjanske inicijative „Ujedinjena zajednica“ i „Romsku inicijativu“, što tvrde i ostali bošnjački i romski političari.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.