Rashad Aliyev, izvršni direktor Azmont Investments: Predstojeće leto u Portonovom premašiće sva naša očekivanja

  0
  Foto: Portonovi

  Ono što je započelo kao ambiciozan projekt na prostoru bivše vojne baze Kumbor, danas je jedan od najluksuznijih rizorta u ovom delu sveta. Idilično priobalno naselje sa 1,8 kilometara obale i impresivnih 26 hektara, Portonovi danas ugošćava veliki broj značajnih razvojnih projekata. Rashad Aliyev, izvršni direktor kompanije Azmont Investments, u čijem vlasništvu je kompleks Portonovi, za Nedeljnik otkriva koje novitete gosti mogu očekivati ove sezone i kakvi su im planovi za uzbudljivo leto pred nama.

  Nakon dve izazovne godine, tokom kojih je sektor turizma i ugostiteljstva možda i najviše ispaštao, kakva su vaša očekivanja za predstojeću letnju sezonu?

  Portonovi je zaista maksimalno iskoristio prethodne dve-tri godine, kada je u pitanju razvoj čitavog projekta. Kako su putovanja, kao i većina društvenih i kulturnih aktivnosti, bila „na čekanju”, mi smo ovo vreme iskoristili da završimo prvu fazu projekta, uključujući nekretnine, prodavnice, restorane i barove, hotel i spa centar. Sada smo sigurni da Portonovi ovog leta sija punim sjajem i spreman je da dočeka goste koji žele da uživaju u svemu što luksuzan, ali miran način života može da ponudi. Već smo najavili uzbudljivo leto u Portonovom, koje zaista obećava da će premašiti sva naša očekivanja kada je u pitanju broj gostiju. Pored brojnih umetničkih izložbi, vinskih večeri, modnih revija i sportskih događaja, klub Tapasake Portonovi ugostiće i svetski poznata imena iz sveta muzike, koja su već izazvala veliko interesovanje. Takođe, krajem maja smo bili domaćini jedne regate, a od 10. do 12. juna imaćemo i treću po redu i nadaleko čuvenu regatu „Bokeška ostrva”.

  Pored turizma, kakva je trenutna situacija na tržištu nekretnina u Crnoj Gori? Šta biste posebno izdvojili iz bogate ponude u Portonovom?

  Svedoci smo toga da sve više stranih investitora počinje da prepoznaje ogroman potencijal koji Crna Gora ima kada su u pitanju turizam i nekretnine. Ovakve prirodne lepote, kao u Bokokotorskom zalivu, retko možete sresti bilo gde u svetu – u jednom trenutku ste na prelepoj obali kraj mora, a za jedva dva sata vožnje automobilom ste okruženi visokim planinama i netaknutom prirodom. Stoga sam veoma srećan što je Azmont Investments kao investitor prepoznao ovaj potencijal i stvorio idilično naselje u srcu Bokokotorskog zaliva, koje je već dokazalo koliko je atraktivno za turiste i investitore iz celog sveta.

  Što se tiče ponude nekretnina u Portonovom, definitivno se najviše ponosimo Village rezidencijama, koje spajaju tradicionalnu arhitekturu Bokokotorskog zaliva i modernih nekretnina u mediteranskom stilu. Osim toga, samo naselje, sa svojim uskim ulicama popločanim kaldrmom, pruža osećaj lakog, primorskog načina života.

  Portonovi Marina je doprinela tome da vas ljubitelji jedrenja takođe prepoznaju kao važnu destinaciju. Šta ćete im ponuditi ove sezone?

  Naša Marina je zaista jedinstvena u Crnoj Gori, jer nudi niz pogodnosti za vlasnike jahti tokom cele godine. Takođe, sjajan geografski položaj i neposredna blizina većine velikih luka na Mediteranu čini je još atraktivnijom. Osim Portonovi Marine, ove godine smo otvorili i Yacht klub, koji organizuje mnogo događaja i pogodnosti za ljubitelje jedrenja, a posebno za one sa Premium i Standard članstvom u klubu.

  Šta je to što Portonovi čini jedinstvenim u poređenju sa drugim luksuznim kompleksima u Crnoj Gori?

  Portonovi se ponosi činjenicom što je u isto vreme luksuzan ali miran prostor za ljude širom sveta, koji cene prelepu prirodu Bokokotorskog zaliva, visokokvalitetne nekretnine i fuziju izvanrednih restorana, barova i visoke mode. Smešten duboko u srcu zaliva, kompleks pruža taj luksuz buđenja uz nezaboravne izlaske sunca iza brda i jednako veličanstvene zalaske, koji su zaista jedinstveni na crnogorskom primorju. Verujemo da svaka osoba koja se odluči za kupovinu nekretnine ili stanovanje u Portonovom zaslužuje samo najbolje, zbog čega svaka od rezidencija nudi privatne bašte i bazene, daleko od vreve i svakodnevne gužve.