Ramuš Haradinaj o Aljbinu Kurtiju: “On služi Putinovim interesima, ovo su dva najjača udarca od proglašenja nezavisnosti Kosova”

0

(Beta) – Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj rekao je da jučerašnji sporazum o tablicama vraća Kosovo unazad 10 godina, i da je premijer Aljbin Kurti potpisivanjem ovog sporazuma urušio suverenitet Kosova. 

“Kosovo je juče dobilo dva najjača udarca od proglašenja nezavisnosti Kosova, a ti udarci nisu došli spolja, ne od naših neprijatelja, već od marionetske i neodgovorne vlade i premijera. Potpisan je sporazum kojim se Kosovo vraća 10 godina unazad. Ovim sporazumom Aljbin Kurti snažno je uzdrmao suverenitet zemlje”, rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare. 

Haradinaj je, kako prenose kosovski mediji, kritikovao Kurtija i zbog odbijanja MCC projekta za gasovod. 

“Taj čovek je doneo antialbansku i antiameričku odluku u istoriji Kosova. Vladino odbijanje gasovoda direktan je udar na državu, otvara vrata ruskom gasu i inovacijama. Ovaj čovek je započeo antikosovsku i antiameričku eru. Siguran sam da neće uspeti. Aljbin Kurti je ugrozio državu Kosovo i prekršio zakletvu kao premijer. Ovaj čovek je ispunio sve uslove da podnese ostavku, njegov ostanak na ovom mestu je opasan za državu”, rekao je Haradinaj.