„Kada vas deca vide da blejite u televizor i gledate šund sadržaj, nemojte očekivati da će vaša deca da završe na Sorboni“, rekao je muzičar Rambo Amadeus, koji je i ambasador dobre volje UNICEF-a, na tribini povodom kampanje medijske pismenosti „Birajmo šta gledamo“.

„Glavni zadatak roditelja je da decu, pre svega, upoznaju sa kvalitetom – bilo kojim kvalitetom. Da pokažu deci gde se nalazi taj kvalitet, kako se prepoznaje, kako se koristi, jer dete jednom upoznato sa kvalitetom, iz bilo koje oblasti, po automatizmu svoj kriterijum izoštrava“, kaže on.

Rambo ocenjuje i da „kada se dete upozna sa nekim kvalitetom onda, sa izoštrenim kriterijumom, biće mu manje zanimljivo da se petlja sa nečim što je manje kvalitetno, zaglupljujuće ili štetno“.

Komentara

 1. Profesor
  23. maja 2019. 18:05

  Pustim pre par dana neke Rambove hitove u kolima (relaksira me njegova duhovitost). Klinci (troje, 5, 9, 11) odlepili. Pušića cenim još od usisivača u SKCu. Sad moram da puštam Adrenalin o ostale zajebancije po narudžbini. Decu je teško prevariti.

 2. mačak plavi
  23. maja 2019. 20:43

  Zato nije valjala sfrj jer je tv imala zadatak obrazovanja, kako nas klinaca tako i odraslih. Beograd najjači dečiji program: Na slovo na slovo, Šumenko u NI crno ni belo…, omladina je imala Koncert za ludi mladi svet uz bravurozne spotove Jovana Rice Ristića, za starije ponedeljkom drame, ili Bukvar sa kikom bibić ili serije sa trio la kampanela i burdušom, diplomci, malo misto, sumorna jesen, divlje svinje više od igre, itd. itd. I nešto što sam zapamtio za sva vremena poseban program za doček nove godine ambijent skadarlija i starogradske pesme? Iz današnje perspective nezamislivo… TV se verovalo, i onda a i sada, na žalost, jer danas se mnogo više laže!

 3. Corvona
  23. maja 2019. 23:00

  Ja celog života gledah šund, i dobih doktorat od prestižnog nemačkog univerziteta. Društvo je krivo za povećanje broja mediokriteta, ali su pojedinci sami krivi što im dete nije "upisalo Sorbonu". Možda nije ni bilo za Sorbonu. Ramba obožavam, ali nekad previše sere. Čovek je sam kovač svoje sreće, a naročito svoje dece.

  1. mnmm
   24. maja 2019. 08:31

   sedi 1

  2. sasasasasa
   24. maja 2019. 08:56

   Putuj sa doktoratom OD PRESTIŽNOG NEMAČKOG UNIVERZITETA SHABANE !!!

  3. marcco
   27. maja 2019. 13:25

   A jesi li siguran da ti neko nije prodao dobru fotokopiju u boji a ne pravu diplomu?

  4. KK
   5. juna 2019. 08:23

   Doktori ne seru.

 4. Luka
  24. maja 2019. 03:34

  Rambo živi u proslom vremenu !!

 5. Hodor
  24. maja 2019. 13:39

  Rambo je izgubio svaki kredibilitet onog trenutka kad je nastupio (naravno, i naplatio) na Evrovoziji ispred RTVCG, najveceg bastiona rezima u Crnoj Gori. Kritikovati sistem, a biti njegov reprezent, pod izgovorom dekonstrukcije iznutra, je najblaze receno, jadno.

 6. marcco
  27. maja 2019. 13:34

  Ja smatram da svako treba da gleda šta želi, naročito roditelji jer će deca iz takvih sredina da razviju isti ukus i sklop mozga. Nemojte da se lažemo... društvu su potrebni džubretari, nekvalifikovani fizikalci, kuhinjske pomočnice, prostitutke i sl. Uostalom, što više kološara i budala, to veća šansa za moju decu.... jedino, što odu jednom u četiri godina na izbore pa glasaju za sebe slične... e to ne valja.

 7. Anonimni
  28. maja 2019. 00:13

  MA RAMBO JE KRALJ I APSOLUTNO JE U PRAVU!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.