Albanski premijer Edi Rama obratio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na Tviteru, zapitavši se kako je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin, kao što je Račak, prenosi RTS pisanje Kosovoonline.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije da je slučaj Račak bio prevara, Rama se zapitao do kada će Srbija živeti u samoobmani i potkopavati sopstveni put ka budućnosti, prenosi Kosovo onlajn.

„Zašto je tako teško razumeti i do kad će Srbija živeti u samoobmani i u poricanju jasne stvarnosti Kosova. Do kada će duhovi prošlosti i dalje potkopavati put Srbije ka budućnosti“, poručio je Rama srpskom predsedniku.

„Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model“, napisao je albanski premijer na svom Tviter nalogu.

Komentara

 1. Драган
  8. децембар 2019. 14:15

  Ko ne poštuje i ne razrešći svoju prošlost, tome je budućnost tamna.

 2. Bobby
  8. децембар 2019. 16:12

  Купили сте судије и судове, али истину не можете.

 3. Duško
  9. децембар 2019. 14:01

  Dokument o tome šta se desilo u Račku je izveštaj istražnog sudije koji je odmah izašao na lice mesta, a ne budalaštine belosvetskog propaliteta i alkoholičara Đžoni Vokera, rasušene bačve. A kako vrli premijer klasifikuje pešadijski napad na državnu granicu i borbena dejstva na državnoj granici u zoni karaule Košare? Da nije to bila neka turistička grupa? Što je najgore SRJugoslavija nikad nije uputila diplomatski protest za ovu ratnu operaciju sa teritorije Albanije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.